Η Σίτι πήγε τελικό με ρεκόρ στα χρονικά των αγγλικών ομάδων στο Champions League!

Ιστορική χαρακτηρίζεται η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς πέραν της πρόκρισης, το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, πλέον αποτελεί την 1η αγγλική ομάδα η οποία πανηγυρίζει 7 διαδοχικά θετικά αποτελέσματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.  



Η Σίτι πήγε τελικό με ρεκόρ στα χρονικά των αγγλικών ομάδων στο Champions League!

Την ξέφρενη πορεία της στο Champions Leagueσυνέχισε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 2-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της, ούσα πλέον η 42η διαφορετική ομάδα που φτάνει στο συγκεκριμένο σημείο του θεσμού.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό γίνεται το επίτευγμα αυτό, αν αναλογιστεί κανείς πως το πέτυχε έχοντας κερδίσει 7 συνεχόμενες φορές, πράγμα που δεν έχει κατορθώσει ποτέ, καμία αγγλική ομάδα, είτε στο Champions League, είτε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. 

Με αυτή την επίδοση μάλιστα ξεπέρασε το ρεκόρ της Άρσεναλ του 2005-06, της Λιντς του 1969-70 και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 1965-1966, έχοντας πλέον ως στόχο να πετύχει αυτό που οι υπόλοιπες δεν κατάφεραν... Να συνδυάσει δηλαδή την εξαιρετική της πορεία με την κατάκτηση του τίτλου.

Οι καλύτερες πορείες αγγλικών ομάδων:

• Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1965-66) : 6 συνεχόμενες νίκες, μέχρι την ημιτελική φάση, αποκλείστηκε από την Παρτιζάν

• Λιντς Γιουνάιτεντ (1969-1970) : 6 συνεχόμενες νίκες, μέχρι την ημιτελική φάση, αποκλείστηκε από Σέλτικ

• Άρσεναλ (2005-2006) : 5 συνεχόμενες νίκες, μέχρι τον τελικό και την ήττα από την Μπαρτσελόνα με 2-1

• Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2007-2008) : 5 συνεχόμενες νίκες στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, κατέκτησε τον τίτλο, στα πέναλτι (6-5) επί της Τσέλσι

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ρεκόρ των διαδοχικών νικών στις δύο αυτές κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις κατέχει η περσινή Μπάγερν Μονάχου με 11 συνεχόμενες νίκες, με την Ρεάλ του 2014-15 να ακολουθεί με μία λιγότερη.

Άξιο αναφοράς είναι πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική αγγλική ομάδα που εντάσσεται στην κατηγορία των club που έχουν υπερασπιστεί με επιτυχία διαδοχικές φορές την έδρα τους, με τους «κόκκινους διαβόλους» να μετρούν 12 σερί νίκες στο «Ολντ Τράφορντ» την διετία 2006-08 και την επόμενη χρονιά να πραγματοποιούν 6 σερί εκτός έδρας νίκες!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ