Ο Έμερι πλήγωσε την Άρσεναλ και την άφησε εκτός τελικού...

Η Άρσεναλ απέτυχε να επενδύσει στο εκτός έδρας γκολ της ήττας (2-1) του πρώτου ημιτελικού κι έτσι στην ρεβάνς του «Έμιρεϊτς» έπεσε στην παγίδα της πολύ καλά οργανωμένης Βιγιαρεάλ του Έμερι που κράτησε το 0-0 και πέρασε στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό... Πέμπτος ευρωπαϊκός τελικός για τον κόουτς του «κίτρινου υποβρυχίου», δυο δοκάρια ο Ομπαμεγιάνγκ στο ματς, από ένα σε κάθε ημίχρονο...  



Ο Έμερι πλήγωσε την Άρσεναλ και την άφησε εκτός τελικού...

Το πολύ ήρεμο και προσεκτικό πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης στο «Έμιρεϊτς» έδωσε τη θέση του σε μια αρκετά πιεστική Άρσεναλ, που είχε κληθεί ν' ανατρέψει τα σχέδιά της πριν από την σέντρα του ματς με τον ξαφνικό τραυματισμό του Τζάκα και την είσοδο του Τίρνεϊ.

Ο αριστερός φουλ μπακ ήταν εκείνος που είχε και την πρώτη τελική των Λονδρέζων στο ματς με μακρινό σουτ στο 20' ενώ, ένα τρομερό ξαφνικό σουτ του Ομπαμεγιάνγκ με εξωτερικό φάλτσο στο 25' χτύπησε στο δοκάρι! Η μπάλα μπορεί να μεταφερόταν με άνεση και καλό ρυθμό στις δύο μεγάλες περιοχές, όμως, έλειπε η ένταση, το κάτι που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο ματς και να του δώσει περισσότερη «ζωή».

Η Άρσεναλ έπρεπε να βρει αυτοπεποίθηση και να βρει φυσικά και γκολ γιατί αυτή ήταν που κυνηγούσε το σκορ κι όχι η Βιγιαρεάλ μετά το 2-1 για το «κίτρινο υποβρύχιο» στο πρώτο παιχνίδι. Με την έναρξη του δεύτερου μέρος στο 47' ο Πεπέ από αριστερά με εξωτερικό φάλτσο απείλησε με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ και στο 49' από κακή απομάκρυνση του Ρούλι σε σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Σμιθ – Ρόου κατέβασε, έκανε το σκαψιματάκι αλλά ξανά η μπάλα δεν βρήκε στόχο!

Ο Μορένο στο 53' θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς για την Βιγιαρεάλ από μεγάλο λάθος του Πάρτεϊ και απώλεια της κατοχής της μπάλας, όμως, το χαμηλό σουτ που έκανε δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Λένο. Η ψυχραιμία της Βιγιαρεάλ στο παιχνίδι και η αδυναμία της Άρσεναλ να επιβληθεί με την εικόνα της, έφεραν την ισορροπία στο ματς μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Χόλντινγκ στο 73' να πιάνει μια κεφαλιά που έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Ρούλι.

Με το κεφάλι ο Ομπαμεγιάνγκ στο 79' θα πετύχαινε για δεύτερη φορά στη βραδιά το δοκάρι της εστίας των Ισπανών νικώντας δυο αντιπάλους στον αέρα και αυτό θα ήταν η χαριστική βολή στους «κανονιέρηδες» που δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο στα εναπομείναντα λεπτά, με την ομάδα του Αρτέτα να μην καταφέρνει να φτάσει στον μεγάλο τελικό του Γντανσκ...

Κώστας Ζάλιαρης