Μαγικός Καβάνι «κλείδωσε» τον τελικό για την Γιουνάιτεντ! (vids)

Με ακόμα δυο γκολ απέναντι στη Ρόμα έπειτα από αυτά που πέτυχε και στο Μάντσεστερ, ο Έντινσον Καβάνι πρωταγωνίστησε ξανά για την Γιουνάιτεντ στην ήττα με σκορ 3-2 στον επαναληπτικό ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ στο «Ολίμπικο», με την ομάδα του Σόλσκιερ να κλειδώνει την παρουσία της στον τελικό του Γκντανσκ με συνολικό σκορ 8-5! Τρικυμία επικράτησε για λίγα λεπτά στο δεύτερο μέρος με τους «τζιαλορόσι» να δείχνουν ικανοί για τα πάντα, ωστόσο, ο Ντε Χέα τους σταμάτησε...  



Μαγικός Καβάνι «κλείδωσε» τον τελικό για την Γιουνάιτεντ! (vids)

Η Ρόμα μπορεί να ξεκίνησε εκπληκτικά και μάλιστα στο πρώτο 20λεπτο να είχαν από μια τελική προσπάθεια για γκολ οι πέντε από τους 11 του αρχικού σχήματος της ομάδας του Φονσέκα, ωστόσο, μάλλον ήταν μέχρι να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να πάψει να στηρίζεται στο 6-2 του πρώτου ματς.

Μόλις οι «κόκκινοι διάβολοι« σοβαρεύτηκαν, ο Έντινσον Καβάνι είχε δοκάρι στο 20ο λεπτό σε λόμπα που δοκίμασε, ενώ, στο 25' σούταρε με δύναμη και ο Μιράντε απέκρουσε με το κεφάλι!

 

Στην απέναντι εστία και ο Ντε Χέα έπρεπε να παραμένει σε εγρήγορση και πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε προσπάθεια του Πελεγκρίνι στο 35'. Η Γιουνάιτεντ τελικά άνοιξε το σκορ με τον Έντινσον Καβάνι να... συνεχίζει τον χαβά του και να γράφει το 1-0 στο 39' από πάσα του Φρεντ. Ο Matador μετά τα δυο γκολ, τις δύο ασίστ και το κερδισμένο πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι με τους «τζιαλορόσι», σκόραρε και στην αιώνια πόλη για να οδηγήσει την ομάδα του στον μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Ακόμα και με αυτό το ... συνολικό 7-2 η Ρόμα δεν τα παράτησε και αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκε απείλησε με τον Μκιταριάν, με τον Ντε Χέα να του λέει «όχι» και τον Σόλσκιερ να χειροκροτά τον Ισπανό πορτιέρε που πραγματοποιούσε τρομερή εμφάνιση στη βραδιά.

Όπως ο Καβάνι έφτιαξε την ιστορία του στα δύο ματς απέναντι στη Ρόμα, έτσι το έκανε και ο Έντιν Τζέκο που στο 58' σκόραρε με κεφαλιά για το 1-1 και συνέχισε τις τρομερές επιδόσεις του απέναντι στην Γιουνάιτεντ φτάνοντας στα 9 τέρματα σε 11 ματς με τους «κόκκινους διαβόλους»! Μάλιστα, ο Κριστάντε στο 60' έκανε την ανατροπή με το 2-1 και οι Ρωμαίοι πλέον είχαν ξυπνήσει για τα καλά!

 

 

Ο Νταβίντ Ντε Χέα, ευτυχώς για την ομάδα του Σόλσκιερ, ήταν σε εξαιρετική βραδιά, απέτρεψε το τρίτο γκολ αμέσως μετά την ολική επαναφορά των «τζιαλορόσι», με την Γιουνάιτεντ να δείχνει σε λήθαργο βιώνοντας μια απόλυτη τρικυμία! Ο Καβάνι δεν θα το άφηνε να συνεχιστεί αυτό κι έτσι στο 69' έκανε το 2-2 με κεφαλιά από ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες ανεβάζοντας τη συμμετοχή του στα έξι από τα οχτώ τέρματα της ομάδας του στα δύο παιχνίδια με την Ρόμα!

Ο Μκιταριάν στο 74' είχε δοκάρι με το σύνολο του Φονσέκα να μην τα παρατάει ποτέ, ωστόσο, οι Ρωμαίοι ήταν καταδικασμένοι σε αποκλεισμό, όσο κι αν περήφανα το πάλεψαν μέχρι τέλους φτάνοντας στο υπέρ τους 3-2 με τον Ζαλέφσκι στο 83' που νίκησε τον Ντε Χέα με τη βοήθεια κόντρας...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης