H European Super League υπάρχει και λέγεται... Premier League! (vids)

Η Πρέμιερ Λιγκ κάνει επίδειξη δύναμης σε ολόκληρη την Ευρώπη και οριστικοποιήθηκε ο αγγλικός «εμφύλιος» στον τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ! Η Τσέλσι έπειτα από το 2012 θα διεκδικήσει ξανά το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης και για πρώτη φορά από το 2019 θα βρεθεί σε ευρωπαϊκό τελικό, κλειδώνοντας την πρόκριση εις βάρος της Ρεάλ με το τελικό 2-0 (συνολικό σκορ 3-1) στον επαναληπτικό ημιτελικό του «Στάμφορντ Μπριτζ»! Βέρνερ και Μάουντ τα γκολ των «μπλε» που ήταν τρομερά ανώτεροι των «μερένγκες» και έδωσαν ραντεβού με την Μάντσεστερ Σίτι στις 29 του μηνός στην Πόλη!   



H European Super League υπάρχει και λέγεται... Premier League! (vids)

Η Ρεάλ ήταν εκείνη που έπρεπε να βρει γκολ στο Λονδίνο και η Τσέλσι αυτή που έπρεπε να προσέξει περισσότερο, να διαχειριστεί καταστάσεις κι αν παρουσιαστεί ευκαιρία να σκοράρει για να κάνει ακόμα μεγαλύτερο το αβαντάζ πρόκρισης. Και κάπως έτσι διαμορφώθηκε η εικόνα του επαναληπτικού ημιτελικού στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με την Ρεάλ να πατάει καλύτερα στο ξεκίνημα, να έχει ένα σουτ του Μόντριτς το οποίο εύκολα μάζεψε ο Μεντί, ενώ στο 18ο λεπτό ο Βέρνερ αν πρόσεχε λίγο περισσότερο τη θέση του στο γύρισμα του Τσίλγουελ από αριστερά, θα είχε ανοίξει από νωρίς το σκορ!

Παρ' όλα αυτά, αφού ο Γερμανός είδε το πρώτο του τέρμα να μην μετράει ποτέ για οφσάιντ, αποφάσισε να πάρει εκδίκηση και να γλυκάνει τον Τούχελ που τον είχε δει στα προηγούμενα ματς να χάνει τεράστιες ευκαιρίες. Πρώτα, στο 27ο λεπτό ο Μπενζεμά με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ ανάγκασε τον Μεντί σε τρομερή επέμβαση, με τους «μπλε» να κάνουν το 1-0 στο 28'!

 

 

 

 

Ο Καντέ άνοιξε αριστερά στον Χάβερτς, αυτος τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Κουρτουά, χτύπησε στο δοκάρι και ο Βέρνερ ανενόχλητος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα! Η απάντηση από πλευράς Ρεάλ ήρθε με τρομερή κεφαλιά και εκπληκτική επέμβαση του Μεντί σε νέα προσπάθεια του Μπενζεμά στο 36', με τον πορτιέρε των Λονδρέζων να βγαίνει εκ νέου νικητής απέναντι στον Γάλλο!

 

Χάβερτς και Βέρνερ έδειχναν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις στιγμές που μπορούσαν να τρέξουν μπροστά με τους «μπλε» να έχουν κόψει ή να έχουν κλέψει μπάλες, με την Τσέλσι να πηγαίνει στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ της 1-0 και ν' απέχει 45 λεπτά από τον μεγάλο τελικό!

Η Ρεάλ έμοιαζε παντελώς ανήμπορη να φτιάξει οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο, με την άμυνα της Τσέλσι και τη μεσαία γραμμή να είναι σε πλήρη ετοιμότητα δίχως να επιτρέψουν σε κανέναν παίκτη του Ζινεντίν Ζιντάν να γίνει απειλητικός ή να πάρει πρωτοβουλίες για να σπρώξει μπροστά τους «μερένγκες».

Η Τσέλσι στο 47' είχε δοκάρι με τρομερή κεφαλιά του Χάβερτς, έπειτα στο 53' από εκτέλεση πλαγίου άουτ και τακουνιά του Βέρνερ ο Μάουντ έστειλε πολύ ψηλά το πλασέ από πλεονεκτική θέση, ενώ, στο 59' ο Χάβερτς πλάσαρε πάνω στον Κουρτουά σε μοναδικό τετ-α-τετ!

 

O Βαλβέρδε μπροστά από τον Βέλγο πορτιέρε σταμάτησε και τον Καντέ στο 66' σε ανάλογη ευκαιρία, με τους Μαδριλένους να διατηρούνται στο κόλπο, τουλάχιστον για την παράταση... Η στατιστική έδειξε πως οι τελικές της Τσέλσι για το δεύτερο γκολ που θα έβαζε τον επαναληπτικό ημιτελικό... για ύπνο, ήταν έξι και πολύ σοβαρές για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα!

Η Ρεάλ στην προσπάθειά της να επιτεθεί και να μεταφέρει παίκτες κοντά στα καρέ του Μεντί, άφηνε πίσω χώρους στους οποίους μπορούσαν να τρέξουν οι Καντέ, Πούλισικ και Χάβερτς, οι οποίοι όμως δεν είχαν τον τρόπο να νικήσουν τον Κουρτουά και να τελειώσουν το ματς μια ώρα αρχύτερα. Τελικά στο 85' ο Καντέ τρέχει πρώτος στην μπάλα έπειτα από απομάκρυνση του Σέρχιο Ράμος, ανοίγει δεξιά στον Πούλισικ κι αυτός ετοίμασε το γκολ του Μάουντ που από κοντά με προβολή έγραψε το τελικό και θριαμβευτικό 2-0 για την Τσέλσι που πάει τελικό! 

 

Κώστας Ζάλιαρης