Η πιο ώριμη εμφάνιση της Σίτι του Πεπ την έφερε στη ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας!

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται από χθες το βράδυ στην ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας, τον τελικό του Champions League , κάτι που κυνηγούσε όλα τα τελευταία χρόνια και που τελικά το κατάφερε και μάλιστα με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο αφού έχει νικήσει όλα τα νοκ-άουτ παιχνίδια μέσα στο 2021. Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Η πιο ώριμη εμφάνιση της Σίτι του Πεπ την έφερε στη ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας!

Έχω περιγράψει πολλά ματς της Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια, ωστόσο θεωρώ αυτό το παιχνίδι εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν ως την πιο ώριμη και μεστή εμφάνιση που έχει κάνει. Και ο Πεπ ξαναπαίζει έναν τελικό έπειτα από 10 χρόνια, αφού στο ενδιάμεσο έπαθε πολλά στραπάτσα αλλά και ο ίδιος έχει ωριμάσει πάρα πολύ ώστε να παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή της δουλειάς του στη μετά-Μπαρτσελόνα εποχή!

Ο τρόπος που αγωνιζόταν, αυτή η συλλογική προσπάθεια και η αυταπάρνηση που έβγαλαν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές της Σίτι, ήταν κάτι που δεν υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν η ειδοποιός διαφορά για το ότι πέτυχε φέτος αυτό που κυνηγούσε χωρίς επιτυχία και πριν την άφιξη του Γκουαρδιολα.

Σε ένα κείμενό μου τελευταία μέρα του Γενάρη το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ, έγραφα για το πόσο ξεχωριστός παίκτης είναι ο Ρούμπεν Ντίας! 

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ήρθε στη Σίτι τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγες μέρες μετά το 2-5 από την Λέστερ. Κόστισε αρκετά χρήματα είναι αλήθεια, αλλά ποιος αυτή τη στιγμή μπορεί να αμφισβητήσει ότι δίχως την ηγετική του παρουσία τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά;

Φυσικά η Μάντσεστερ Σίτι δεν στηρίζεται μόνο στην άμυνά της αλλά αυτό που την διαφοροποιεί από όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι πως παραμένει μία ποδοσφαιρική μηχανή του γκολ, ωστόσο, πλέον είναι και ένα πολύ δύσκολο καρύδι για να το σπάσεις!

Σε μία βραδιά στην οποία έγινε η ένατη αγγλική ομάδα που αγωνίζεται στον τελικό της σπουδαιότερης συλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, η Μάντσεστερ Σίτι ξέρει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει ένα όνειρο για τους οπαδούς της, αυτούς που 23 χρόνια πριν την έβλεπαν να υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία! Αυτούς που ήταν από παλιά εκεί, αυτούς που έχουν περάσει πάρα πολλά από τα πέτρινα χρόνια και βιώνουν ένα όνειρο από το 2008 και έπειτα. 

Με μια τυπική διαδικασία να απομένει για έναν πέμπτο τίτλο στην Premier League τα τελευταία εννέα χρόνια, η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Ειδικά αυτό το κομμάτι μετά το 2017 εάν ολοκληρωθεί το βράδυ της 29ης Μαΐου στην Κωσταντινούπολη, με τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης θα έχει μεταβάλει τη Σίτι του Πεπ σε μια από τις ομάδες- θρύλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Θα πρέπει να δούμε απόψε ποιος θα είναι και ο αντίπαλός της στον τελικό. Η περίπτωση ενός αγγλικού τελικού για μία ακόμη φορά μετά από δύο χρόνια και για τρίτη συνολικά στην ιστορία επιβεβαιώνει το πόσο ισχυρή είναι η Premier League. 

Εάν απέναντι όμως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η εφτάψυχη ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, επίσης θα πρέπει να κάνουμε μία διαφορετική κουβέντα αλλά όποιος και να είναι ο τελικός η αγωνία θα είναι μεγάλη! Και θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι!