Στον τελικό ζώντας το όνειρο η Σίτι! (vid)

Με δυο γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στον πρώτο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της και στον πρώτο ευρωπαϊκό της τελικό έπειτα από 51 χρόνια! Με το 2-0 επί της Παρί στον επαναληπτικό ημιτελικό του Etihad, σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και μια άμυνα που... μασούσε σίδερα, οι «πολίτες» ζουν το όνειρο που δεν είχαν ζήσει μέχρι τώρα επί εποχής Καταλανού κόουτς!  



Στον τελικό ζώντας το όνειρο η Σίτι! (vid)

Στο χιονισμένο Μάντσεστερ, όπου εκατοντάδες οπαδοί της Σίτι συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο για να δώσουν ώθηση στην ομάδα τους να φτάσει μέχρι και τον μεγάλο τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πολίτες» μαζί με την Παρί απέδειξαν ξανά γιατί είναι δύο από τα τέσσερα κλαμπ των ημιτελικών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για φέτος.

Η Σίτι μπορεί να γλίτωσε την κρυάδα στην έναρξη με το πέναλτι που έδειξε στα πρώτα λεπτά ο Κάιπερς σε χτύπημα της μπάλας στον ώμο του Ζιντσένκο μέχρι ν' αντιστρέψει την απόφαση ο VAR, ωστόσο, η ομάδα του Πεπ τελικά πήρε το προβάδισμα με ένα πολύ όμορφο γκολ σε δημιουργία.

Ο Έντερσον πέταξε τρομερή μπαλιά αριστερά στην πτέρυγα προς τον Ζιντσένκο, αυτός έκανε το γύρισμα στον Ντε Μπρόινε, το δικό του σουτ κόντραρε, όμως, ο Μαχρέζ κράτησε ζωντανή τη φάση και πλάσαρε τον Κέιλορ Νάβας για το 1-0! Η απάντηση των Παριζιάνων πέρα από την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ήταν το δοκάρι του Μαρκίνιος στο κεφαλιά στο 18ο λεπτό και ένα φαλτσαριστό σουτ του Ντι Μαρία λίγο αργότερα σε περίπου κενή εστία έπειτα από λάθος του Μπερνάρντο Σίλβα σε λανθασμένη μεταβίβαση του Έντερσον.

Η Σίτι όποτε έχανε τη μπάλα κατάφερνε να επιστρέψει και να οργανωθεί τρομερά στο αμυντικό κομμάτι ώστε να περιορίσει τους χώρους δράσης των Παριζιάνων, οι οποίοι αρκετές φορές γυρνούσαν την μπάλα στην άμυνα μήπως και ανοίξει κάπως το γήπεδο. Οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ από την πλευρά τους κατάφερναν να κυκλοφορούν πολύ ωραία τη μπάλα, με τις γραμμές της Παρί ν' ανοίγουν πάρα πολύ σε κατάσταση άμυνας κυρίως η μεσαία με αυτή της επίθεσης. Ο Μαχρέζ με σουτ από πολύ πλάγια θέση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους απείλησε ξανά την εστία του Νάβας που έδιωξε με τα πόδια...

Η Σίτι απείχε 45 λεπτά από τον πρώτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της, ο Μπαπέ φόρεσε ποδοσφαιρικά παπούτσια αλλά συνέχισε να βρίσκεται στον πάγκο των Παριζιάνων, η ομάδα του Ποτσετίνο προσπαθούσε να πιέσει πολύ ψηλά για να βρει γκολ και στο 54' φάνηκε πως πίσω υπήρχαν χώροι, με τον Φόντεν όμως να είναι οφσάιντ και να χάνει και το τετ-α-τετ με τον Νάβας.

Στο 55' οι Στόουνς και Ζιντσένκο έπεσαν μαζί σε κακό σουτ του Νεϊμάρ που έκανε παραπάνω ντρίμπλες στην περιοχή με τους πανηγυρισμούς των παικτών του Πεπ να φανερώνουν γιατί η ομάδα τους έφτασε στον μεγάλο τελικό και ξεπέρασε το εμπόδιο της Παρί. Οι «πολίτες» σε κάθε ευκαιρία δεν άφηναν τους Γάλλους να κατεβάσουν εύκολα την μπάλα πιέζοντας σχεδόν από την μεγάλη περιοχή του Νάβας, όμως και αμυντικά κάθε φορά γινόταν αυτοθυσία από τους παίκτες της Σίτι για ν' αποφευχθούν οι κίνδυνοι.

Με απώλεια της μπάλας στο μισό γήπεδο των «πολιτών», ωραία εναλλαγή της μπάλας από Ντε Μπρόινε και Φόντεν, προωθημένη του Βέλγου στον Άγγλο στην περιοχή από αριστερά και παράλληλη μπαλιά προς τον Μαχρέζ στο δεύτερο δοκάρι, ο Αλγερινός πλάσαρε στα δίχτυα για το 2-0 και το εισιτήριο της πρόκρισης στο 64'! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντι Μαρία πάτησε επίτηδες τον Φερναντίνιο σε μια αψιμαχία τους στη γραμμή του πλαγίου άουτ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Δίκαιη πέρα ως πέρα παρά τις διαμαρτυρίες και η αποστολή της Παρί είχε γίνει πλέον ακατόρθωτη.

Η συμπεριφορά των παικτών του Ποτσετίνο άρχισε να φανερώνει τρομερό εκνευρισμό και ανωριμότητα, η Σίτι προσπάθησε να διαχειριστεί απόλυτα το ματς και να περάσει ο χρόνος, ο Φόντεν στο 78' είχε δοκάρι σε χαμηλό αριστερό σουτ και η Σίτι απλά περίμενε τη λήξη για να πανηγυρίσει την τεράστια πρόκριση στο ματς της 29ης Μαΐου στην Πόλη!

 

Κώστας Ζάλιαρης