Ρεκόρ πενταετίας για Γκουαρδιόλα, έφτασε τα 700 γκολ η Σίτι

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι κι αναμφίβολα έχει αφήσει το στίγμα του όλο αυτό το διάστημα. Με τα δύο γκολ των «πολιτών» απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, άλλο ένα παράσημο έρχεται να πιστωθεί στον Καταλανό τεχνικό, καθώς υπό τις οδηγίες του η ομάδα του Μάντσεστερ έφτασε τα 700 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.  



Ρεκόρ πενταετίας για Γκουαρδιόλα, έφτασε τα 700 γκολ η Σίτι

Σίγουρα η τύχη του συλλόγου άλλαξε από τη στιγμή που η ιδιοκτησία πέρασε στα χέρια του Σεΐχη Μανσούρ, ο οποίος με τις επιλογές του έφερε τη Μάντσεστερ Σίτι στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου, και με προπονητές όπως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι κατέκτησε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ (2011/12 και 2013/2014 αντίστοιχα), ενώ  με τον Χιλιανό τεχνικό έφτασε ως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (2015/16), του τίτλου που αποτελεί διακαή πόθο για το σύλλογο, με τον Γκουαρδιόλα να καλείται να οδηγήσει τη Σϊτι στην κατάκτησή του.

Παρόλα αυτά, με την ευρωπαϊκή διάκριση να... βρίσκεται καθ' οδόν, αυτό που ήδη έχει κατακτήσει ο Γκουαρδιόλα στην παραμονή του στο Μάντσεστερ είναι τα 700 γκολ των «πολιτών» σε όλες τις διοργανώσεις, αφήνοντας αρκετά πίσω τις υπόλοιπες ομάδες του αγγλικού «Big Six», αλλά και την αγωνιστικά «Big» Λέστερ. 

Επίτευγμα που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κάποιος ότι η επίδοση των γκολ πραγματοποιήθηκε σε 288 συνολικά ματς, δηλαδή 2.4 τέρματα μέσο όρο ανά παιχνίδι. 

Συγκεκριμένα η επιθετική επίδοση των κορυφαίων ομάδων της Αγγλίας την τελευταία 5ετία έχει ως εξής:

 

Incredible stat! 🤯👏

Δημοσιεύτηκε από SPORTbible στις Σάββατο, 1 Μαΐου 2021


Βέβαια επί θητείας Γκουαρδιόλα στη Σίτι, έχοντας πετύχει λιγότερα γκολ, οι Λίβερπουλ (Τσάμπιονς Λιγκ 2018/19), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Γιουρόπα Λιγκ 2016/17) και Τσέλσι (Γιουρόπα Λιγκ 2018/19) έχουν γευτεί ευρωπαϊκό τίτλο, ενώ οι «Ρεντς» μαζί με την Τότεναμ έχουν βρεθεί ως φιναλίστ σε Τσάμπιονς Λιγκ (2017/18 & 2018/19 αντίστοιχα) και η Άρσεναλ το ίδιο στο Γιουρόπα Λιγκ (2018/19).

Παρόλα αυτά το ορόσημο των 700 γκολ επέτρεψε στον Καταλανό τεχνικό να εξαργυρώσει 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο Αγγλίας, και 4 Λιγκ Καπ κατά την παραμονή του στο Νησί.

Διονύσης Γαλιατσάτος