Το τραγικό 2021 για Λίβερπουλ και Έβερτον εντός έδρας συνεχίζεται!

Ακόμη μία εντός έδρας ήττα μέσα στο 2021 γνώρισε η Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» από την Άστον Βίλα, με το σύνολο του Αντσελότι να μετρά μόλις μία νίκη στο «σπίτι» της από την αλλαγή του έτους και έπειτα. Ανάλογοι είναι και οι αριθμοί της συμπολίτισσάς της, Λίβερπουλ, με τις δύο ομάδες να έχουν συγκεντρώσει αθροιστικά μόλις 6 βαθμούς στο γήπεδό τους έπειτα από 19 παιχνίδια.   



Το τραγικό 2021 για Λίβερπουλ και Έβερτον εντός έδρας συνεχίζεται!

Την τραγική εντός έδρας επίδοση που χαρακτηρίζει την φετινή της σεζόν διατήρησε η Έβερτον, η οποία αν και ισοφάρισε άμεσα το γκολ του Γουότκινς, ηττήθηκε από την Άστον Βίλα (2-1), με άμεση συνέπεια να φτάσει τις 8 ήττες στο «σπίτι» της.

Ο αριθμός αυτός μάλιστα γίνεται ακόμα πιο «σκληρός» αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο δύο ομάδες διαθέτουν χειρότερη εντός έδρας επίδοση. Πρόκειται για τις Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Φούλαμ, οι οποίες όμως βλέπουν τον εαυτό τους στο τέλος της βαθμολογίας και πλέον είναι σχεδόν δεδομένο πως θα «αποχαιρετήσουν» άμεσα την Premier League. 

Παρόλα αυτά, στην συγκεκριμένη συζήτηση δεν μπαίνει μόνο το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι. Και αυτό διότι και η Λίβερπουλ πραγματοποιεί κάτι αντίστοιχο τους τελευταίους 4 μήνες, κατά την διάρκεια των οποίων έχει κερδίσει μόνο την Άστον Βίλα σε 9 απόπειρες στο Άνφιλντ, έχοντας ως συγκομιδή 5 από τους συνολικά 27 διαθέσιμους βαθμούς.

Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που καμία από τις δύο ομάδες του Λίβερπουλ, δεν έχει υπερασπιστεί με επιτυχία το «σπίτι» της στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με την Έβερτον να είναι αήττητη, αλλά να πανηγυρίζει «διπλό» στο Άνφιλντ, στα μέσα Φλεβάρη (0-2), ολοκληρώνοντας το ματς με 28% κατοχή μπάλας!

Σε κάθε περίπτωση η επίδοση των δύο ομάδων εντός έδρας μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί, έχοντας αθροιστικά 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 12 ήττες! 

Ακόμα και η Γουέστ Μπρομ, το 3ο βασικότερο φαβορί για τον υποβιβασμό διεκδικεί τις πιθανότητές της εξαιτίας της βελτίωσης της εικόνας της στο «Χόθορνς», όπου μόνο στις 3 πιο πρόσφατες συναντήσεις της μετρά 7 βαθμούς!

Αυτό από μόνο του, καθιστά ευδιάκριτο το πρόβλημα της Λίβερπουλ και της Έβερτον. Ένα ζήτημα που χρειάζεται επίλυση, αρχής γενομένης από τις επόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις τους απέναντι σε Σαουθάμπτον (την μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει η Έβερτον το 2021 στο «Γκούντισον Παρκ») και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ