Η άμυνα του Ρόμπερτσον και το τάκλιν που... οδήγησε στο έπος (vid)

Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από τη μέρα που η Λίβερπουλ ηττήθηκε 3-0 από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και την ξέγραψαν όλοι. Σ' εκείνο το ματς, ο Άντι Ρόμπερτσον έκανε μια ενέργεια στις καθυστερήσεις που είναι πολύ πιθανό να... αποτέλεσε την έναρξη του μεγάλου έπους που γράφτηκε στον επαναληπτικό του «Άνφιλντ».  



Η άμυνα του Ρόμπερτσον και το τάκλιν που... οδήγησε στο έπος (vid)

Ουδείς ξέρει τι θα γινόταν αν η Μπαρτσελόνα είχε φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ από αυτό το 3-0 στο παιχνίδι της Πρωτομαγιάς του 2019 στη Βαρκελώνη.

Άλλωστε, είχε ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ και να πάρει άνετα την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Βέβαια, η ποδοσφαιρική ιστορία είχε ετοιμάσει ένα επικό σενάριο με το 4-0 του «Άνφιλντ» στην ρεβάνς σε μια νύχτα που η κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ δεν κοιμήθηκε καθόλου από την ένταση και την χαρά.

Στο πρώτο παιχνίδι με τους «μπλαουγκράνα», στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι βγάζουν αντεπίθεση τριών με έναν, ο Ρόμπερτσον για μισό γήπεδο κάνει πίσω βήματα και προσέχει όσους επιτίθενται προς την εστία του Άλισον, παίρνοντας φόρα και πέφτοντας σωστά στο σουτ που έκανε ο Σουάρες για να βάλει την κόντρα...

Ένα στιγμιότυπο που πολλοί έχουν ξεχάσει, όμως έχει παίξει τη σημασία του στην ολική επαναφορά των «κόκκινων» που αργότερα θα κατακτούσαν και το τρόπαιο στη Μαδρίτη...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης