Η Γιουνάιτεντ διέλυσε την πληγωμένη Ρόμα! (vids)

Πριν από 14 χρόνια την είχε ισοπεδώσει με 7 τέρματα. Τώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στο επιβλητικό 6-2 επί της Ρόμα στο «Ολντ Τράφορντ» στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, με την ομάδα του Σόλσκιερ να βάζει πλώρη για τον μεγάλο τελικό! Δυο γκολ, δυο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι για τον Έντινσον Καβάνι στο ματς που είχε δύο ανατροπές! Ηρωικοί όσο... άντεξαν οι «τζιαλορόσι» με τρεις αναγκαστικές αλλαγές από το πρώτο μέρος και πολλές απουσίες... 



Η Γιουνάιτεντ διέλυσε την πληγωμένη Ρόμα! (vids)

Αν και το παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ» ξεκίνησε ιδανικά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλα στράβωσαν πάρα πολύ γρήγορα. Και η αλήθεια είναι ότι με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη Ρόμα, με τις απουσίες που είχε ταξιδεύοντας στην Αγγλία και το ξεκίνημα που είχε στην αναμέτρηση, η ομάδα του Φονσέκα αξίζει χειροκρότημα και υπόκλιση...

Οι «κόκκινοι διάβολοι» στο 9ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με υπέροχο γκολ, αφού ο Πογκμπά ελίχθηκε έξω από την περιοχή, άφησε στον Καβάνι κι εκείνος με τη μια άνοιξε για τον Μπρούνο Φερνάντες που τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Πάου Λόπεθ για το 1-0, πετυχαίνοντας το 25ο του γκολ στη σεζόν!

Η Ρόμα είχε ήδη χάσει από το 5ο λεπτό τον Βερτούτ με μυϊκό τραυματισμό, όμως η τύχη θα ήταν με το μέρος της και θα κατάφερνε από την πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Ντε Χέα να ισοφαρίσει. Ο Πογκμπά έπεσε για να μπλοκάρει ένα γύρισμα από δεξιά, όμως είχε απλωμένα τα χέρια του, η μπάλα χτύπησε εκεί και ο Πελεγκρίνι από την άσπρη βούλα στο 15' έγραψε το 1-1! Οι «τζιαλορόσι» πήραν τα πάνω τους, η Γιουνάιτεντ άργησε ν' αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση και έλεγχο στο χώρο του κέντρου, όμως, για την ιταλική ομάδα ήρθε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή πριν το ημίωρο, με τον Λόπεθ να τραυματίζεται στον ώμο σε απόκρουση ενός σουτ του Πογκμπά, αφήνοντας τη θέση του στον Μιράντε.

 

 

Στο 33ο λεπτό, όμως, από τρομερή πάσα του Μκιταριάν στον Πελεγκρίνι στην περιοχή, εκείνος έκανε το γύρισμα για τον Τζέκο που σκόραρε για 6η φορά στην καριέρα του στο «Ολντ Τράφορντ» για την ανατροπή και το 2-1! Ο Φονσέκα θα έβλεπε και τον Σπινατσόλα να φεύγει με αναγκαστική αλλαγή και πλέον.. ο σκοπός θα αγίαζε τα μέσα, με τη Ρόμα να ροκανίζει όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μιράντε αρχικά κι έπειτα ο Σμόλινγκ με προβολή απαγόρευσαν στον Καβάνι να σκοράρει σε μοναδική ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ.

 

 

Το απόλυτα θετικό για την ομάδα του Σόλσκιερ είναι ότι ισοφάρισε στο 48ο λεπτό με την πρώτη της επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πογκμπά έστειλε στον Καβάνι μπροστά, αυτός άφησε στον Μπρούνο για να τρέξει στην περιοχή και όταν ο Matador πήρε την πάσα του Πορτογάλου, σούταρε αμέσως για το εκπληκτικό γκολ και το 2-2. Η Ρόμα στην πίεση της Γιουνάιτεντ έκανε λάθη, οι «κόκκινοι διάβολοι» πατούσαν περισσότερο την περιοχή, δημιουργούσαν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, όμως οι Ιταλοί δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν.

 

Παρά την προσπάθεια που έκαναν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του στο υπόλοιπο κομμάτι του γηπέδου μπροστά από εκείνον, ο Μιράντε στα γκολπόστ των «τζιαλορόσι» έκανε δώρο το τρίτο γκολ της Γιουνάιτεντ. Ο Φερνάντες άνοιξε δεξιά για τον Γουάν Μπισάκα, αυτός έκανε κακό σουτ, ο Μιράντε δεν μπλόκαρε και από την κακή απομάκρυνσή του ο Καβάνι έγραψε το 3-2 με νέα ανατροπή στο παιχνίδι στο 64ο λεπτό. Ο Καβάνι μετά την μια ασίστ και τα δυο γκολ κέρδισε και ένα πολύ αυστηρό πέναλτι από τον Σμόλινγκ στο 69', με τον Μπρούνο Φερνάντες να ευστοχεί για το 4-2.

 

 

Η Ρόμα άρχισε να... παραδίδει πνεύμα και ο Πογκμπά στο 75' με κεφαλιά από σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες έγραψε το 5-2. Στο φινάλε (86'), ο Μέισον Γκρίνγουντ πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ και με δυνατό διαγώνιο δεξί σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-2 στο «Ολντ Τράφορντ» για να... κλείσει ουσιαστικά τη θέση στον τελικό του Γκντανσκ η ομάδα του Σόλσκιερ. 

 

Κώστας Ζάλιαρης