Ο Έμερι πήρε την πρώτη «μάχη»... (vids)

Η Άρσεναλ τέθηκε αντιμέτωπη με την Βιγιαρεάλ του πρώην προπονητή της, Ουνάι Έμερι, χάνοντας την πρώτη «μάχη», αλλά τον «πόλεμο» των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ. Ήττα με σκορ 2-1 επί ισπανικού εδάφους για τους «κανονιέρηδες» που όμως πήραν κάβα το εκτός έδρας γκολ. Αποβλήθηκε ο Θεμπάγιος στο 57', ακολούθησε ο Καπού στο 80'. Δυο γκολ με δύο τελικές το «κίτρινο υποβρύχιο».  



Ο Έμερι πήρε την πρώτη «μάχη»... (vids)

Η Άρσεναλ από τ' αποδυτήρια άρχισε να κυνηγάει στο σκορ, αφού εμφανίστηκε απρόσεκτη στην επιθετική διάθεση της Βιγιαρεάλ και στο 5ο λεπτό ο Τριγκέρος βρήκε χώρο στην περιοχή για να σουτάρει με δύναμη από ωραία ανάπτυξη της ομάδας του και να γράψει το 1-0 για το «κίτρινο υποβρύχιο». Η κατάσταση θα γινόταν αρκετά δύσκολη για την Άρσεναλ που είχε δεχθεί το πιο γρήγορο ευρωπαϊκό της γκολ μετά από το 2016 και μια αναμέτρηση με την Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ο Καβάνι ειχε σκοράρει έπειτα από μόλις 42 δευτερόλεπτα!

Οι «κανονιέρηδες» άργησαν να μπουν στο κλίμα της αναμέτρησης, οι Σμιθ – Ρόου και Θεμπάγιος δεν είχαν βρεθεί σε καλή βραδιά και ο Σάκα που προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, ήταν ο δράστης της πρώτης προσπάθειας της ομάδας του για γκολ λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου! Η Βιγιαρεάλ με την δεύτερη τελική της στο ματς θα κατάφερνε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Ραούλ Αλμπιόλ στο 30ο λεπτό να έχει τρέξει στο δεύτερο δοκάρι για να να πάρει μια μπάλα από τον Χεράρδ Μορένο και να γράφει το 2-0! Λίγο αργότερα η ισπανική ομάδα ήταν τυχερή που δεν καταλογίστηκε πέναλτι του Φόιτ στον Πεπέ, αφού ο τελευταίος είχε κάνει πρώτα χέρι και μετά ανετράπη στην περιοχή...

Η Άρσεναλ με την έναρξη του δευτέρου μέρους προσπάθησε ν' αρχίσει να χτίζει παιχνίδι, να πιέζει, να κυκλοφορεί τη μπάλα, όμως ήρθε αντιμέτωπη με ένα τείχος που είχε παρατάξει η Βιγιαρεάλ που καθόταν με άνεση πίσω και απομάκρυνε κάθε κίνδυνο. Όσο κι αν ήθελε να φτιάξει κάπως τα πράγματα και το σκορ το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, στο 57' έγινε ακόμα πιο δύσκολη η αποστολή των Λονδρέζων καθώς ο Θεμπάγιος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε... Ήταν η 10η κόκκινη κάρτα από την ημέρα που ο Αρτέτα ανέλαβε το κλαμπ τον Δεκέμβρη του 2019, σε 68 ματς σε Πρέμιερ και Γιουρόπα Λιγκ!

Η Βιγιαρεάλ λογικό ήταν ν' ανέβει ξανά και να ψάξει κι άλλα γκολ, τα οποία αρνούταν ο Μπερντ Λένο, ειδικά σε φάση με τον Χεράρδ Μορένο στο 63'. Η Άρσεναλ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα βρήκε ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας γκολ ενόψει της ρεβάνς με τον Σάκα να κερδίζει πέναλτι και τον Νικολά Πεπέ στο 73' να εκτελεί στο κέντρο με δύναμη για να μειώσει σε 2-1 και να δώσει ξανά ελπίδες στους Λονδρέζους.

Μάλιστα, στο 80' ο Ετιέν Καπού με ένα κάκιστο μαρκάρισμα στον Σάκα αποβλήθηκε για τη Βιγιαρεάλ για να επέλθει νέα αριθμητική ισορροπία, όμως το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ομπαμεγιάνγκ να βλέπει τον Ρούλι στο τέλος να του αρνείται ένα γκολ που θα ήταν... κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση! Πλέον, η Άρσεναλ στηρίζεται στο εκτός έδρας τέρμα ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης