Το μέλλον του Ρότζερς στην Λέστερ και η φετινή ευκαιρία για... εκδίκηση από την Τσέλσι

Πέρασαν ήδη επτά χρόνια (27/4/2014) από το περιβόητο γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ απέναντι στην Τσέλσι που κόστισε στη Λίβερπουλ και στον τότε προπονητή των «ρεντς» Μπρένταν Ρότζερς το πρωτάθλημα. Έκτοτε μεσολάβησε αρκετός καιρός και μια τριετία (2016-2019) στο τιμόνι της Σέλτικ, με τον Βορειοϊρλανδό τεχνικό να έχει βρει την Ιθάκη του στη Λέστερ, κλείνοντας παράλληλα τα αυτιά στις «σειρήνες» και το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες.  



Το μέλλον του Ρότζερς στην Λέστερ και η φετινή ευκαιρία για... εκδίκηση από την Τσέλσι

Πράγματι Λέστερ και Ρότζερς έχουν ταιριάξει σαν δύο κομμάτια παζλ και μόνο με χαρακίρι θα χάσουν οι «αλεπούδες» τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, με την ομάδα να βρίσκεται στην 3η θέση πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ. Δύσκολα θα διαταραχθεί η σχέση του συλλόγου με τον 48χρονο τεχνικό, κάτι που καθιστά σαφές ο ίδιος προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς Λονδίνο μεριά, καθώς το όνομα του Ρότζερς ακουγόταν έντονα για την ανάληψη του πάγκου της Τότεναμ. 

Συγκεκριμένα ο Βορειοϊρλανδός πρόσφατα δήλωσε τα εξής: « Η Τότεναμ είναι ένας φανταστικός σύλλογος, είναι από τους μεγαλύτερους στη χώρα, μια τεράστια ομάδα, αλλά η συγκέντρωσή μου είναι στη Λέστερ. 

Βρίσκομαι σε προπονητικές εγκαταστάσεις παγκοσμίου επιπέδου. Θέλουμε ακόμα να αναπτύξουμε το εγχείρημα που έχουμε εδώ κι έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε. Έχω καταπληκτική σχέση με τους παίκτες και τη διοίκηση και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να προοδεύουμε». 

¶λλωστε έχοντας αναλάβει για 2η χρονιά την τύχη της Λέστερ, ο Ρότζερς έχει δείξει ότι ο σύλλογος μπορεί να φέρει εαυτόν στην ελίτ των αγγλικών ομάδων και κάθε σεζόν να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να παρατήσει την ομάδα για κάποια άλλη αγγλική, μιας και το βεληνεκές της Λέστερ βρίσκεται ήδη σε ανταγωνιστικό σημείο.

Συν τοις άλλοις ο Ρότζερς ποντάρει στο μέλλον, έχοντας την πεποίθηση ότι και τα τμήματα υποδομών της Λέστερ πρόκειται να συνεισφέρουν στην επιτυχία του συλλόγου, καθώς υπάρχει το ταλέντο αλλά και η κατάλληλη τεχνογνωσία και εγκαταστάσεις για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Παράλληλα εκτός από τα μακροχρόνια σχέδιά του, έχει ήδη καταφέρει σε μεγάλο βαθμό την επίτευξη βραχυπρόθεσμων στόχων με τις «αλεπούδες», καθώς πέρα από τη διατήρηση της ομάδας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, θα διεκδικήσει το κύπελλο Αγγλίας στον τελικό απέναντι στην Τσέλσι. 

Αυτό, με την ελπίδα αφενός να κατακτήσει ο ίδιος το πρώτο του τρόπαιο στην Αγγλία (με τη Σέλτικ μετρά 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 3 Λιγκ Καπ Σκωτίας) και να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από τους «μπλε» για εκείνο το ματς του 2014 που συνέβαλαν στο να αρκεστεί ο Ρότζερς στη 2η θέση και να μη γευτεί με τη Λίβερπουλ τον τίτλο του πρωταθλητή.

Διονύσης Γαλιατσάτος