Γεννημένος για ρεκόρ ο Νάγκελσμαν και το ρεκόρ που πήρε από τον Βίλας-Μπόας!

Οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση λένε την αλήθεια. Η ηλικία του «μικρού» Γιούλιαν Νάγκελσμαν δίνει τη δυνατότητα στον ίδιο, να βλέπει γραμμένο το όνομα του σε διάφορες σελίδες ποδοσφαιρικών βιβλίων των ρεκόρ.   



Γεννημένος για ρεκόρ ο Νάγκελσμαν και το ρεκόρ που πήρε από τον Βίλας-Μπόας!

Από την Bundesliga έως το Champions League, ο Βαυαρός προπονητής που θα κάτσει στον πάγκο της Μπάγερν αναγκάζει αρκετούς «φτασμένους» συναδέλφους, να παρακολουθούν με ανοιχτό το στόμα τα κατορθώματά του. 

*2016 ​Νεότερος προπονητής στην Bundesliga​ 28 ετών

*2017​ Προπονητής της χρονιάς στην Bundesliga​ 29 ετών

* 2018​ Νεότερος προπονητής στο Champions League ​31 ετών

* 2020​ Νεότερος προπονητής σε ημιτελικό CHL ​33 ετών

Προπονητές βαμμένοι από «χρυσό»

Πρωταγωνιστές στις μεταγραφές - υποτίθεται - είναι οι ποδοσφαιριστές. 

Στην περίπτωση του Νάγκελσμαν, ο Γερμανός τίθεται επικεφαλής σε μία πολύ ξεχωριστή λίστα. 

Μόλις στα 33 χρόνια του γίνεται ο προπονητής, για τον οποίο δαπανήθηκε το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του αθλήματος, ώστε να γίνει η... εξαγορά του, μέσω ρήτρας, από άλλο σύλλογο. 

1.​Γιούλιαν Νάγκελσμαν ​Λειψία ​Μπάγερν​ 2021/25 εκατ.

2.​Αντρέ Βίλας Μπόας ​Πόρτο-Τσέλσι​ 2011​/15 εκατ.

3.​Μπρένταν Ρότζερς ​Σέλτικ​-Λέστερ​ 2019​/10,5 εκατ.​

4.​Ρούμπεν Αμορίμ​ Σπόρτινγκ Λισ.-​Μπράγκα ​2020/10 εκατ.

5.​Ζοσέ Μουρίνιο ​Ίντερ - ​Ρεάλ Μαδρίτης 2010/8 εκατ.

Το ελληνικό ρεκόρ 

Προσθέτουμε και την ελληνική πινελιά, σχετικά με... αρπαγή προπονητή, με την καταβολή ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού. 

Το 1987 είναι προπονητής του ΠΑΟΚ ο Τάις Λίμπρεχτς και τον Δεκέμβριο ο «Δικέφαλος» νικά με σκορ-ρεκόρ τον Ολυμπιακό (6-1) σε ματς  που γίνεται στις Σέρρες. 

Τα ηνία των «ερυθρολεύκων» βρίσκονται ήδη μερικες εβδομάδες στα χέρια του Γιώργου Κοσκωτά και μετά απ’ αυτό το εφιαλτικό παιχνίδι στις Σέρρες, αποφασίζει να κινηθεί για την απόκτηση του Λίμπρεχτς. 

Άλλωστε ο Ολυμπιακός  ενώ είχε  φτάσει Δεκέμβριος  στο πρωτάθλημα 1987-88  δεν είχε ακόμα νίκη κάτι που δεν είχε προηγούμενο ούτε επόμενο στην ιστορία του συλλόγου!

Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης δέχεται την πρόταση των Πειραιωτών, η οποία αγγίζει τις 20 εκατ. δραχμές και έτσι «σπάει» το συμβόλαιο του Ολλανδού προπονητή. 

Ταυτόχρονα προσφέρει άλλα 80 εκατ. για τον ερχομό του Χάρη Μπανιώτη στον Ολυμπιακό. Δύο εβδομάδες μετά την 6άρα, οι δυο τους βρίσκονται στο λιμάνι και κάνουν πρεμιέρα κατά σύμπτωση στο ίδιο γήπεδο στος Σερρες σε ματς κόντρα στον Πανσερραϊκό που τελείωσε 2-2. 

Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού εκείνη τη σεζόν ήρθε την 12η αγωνιστική!

Δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα ή με αγκάθια;

Ο γάμος Μπάγερν - Νάγκελσμαν ήταν αναπόφευκτος. Τι τώρα, τι σε δύο χρόνια οπότε και θα έληγε το συμβόλαιό του με τη Λειψία. 

Η διαφορά είναι ότι αυτήν τη στιγμή είναι δύο χρόνια νεότερος, κουβαλάει το βάρος των 25 εκατομμυρίων ευρώ, θέλει να είναι μονίμως στο επίκεντρο και οι απαιτήσεις του κλαμπ είναι πάντα υψηλές. 

Την ώρα που ο ίδιος, αρχικά, θέλει να απολαύσει το «όνειρο ζωής», όπως το χαρακτήρισε. 

Η περίπτωση του Βίλας Μπόας και οι  μόλις εννια μηνες που κράτησε ο πανάκριβος γάμος του με την Τσέλσι το 2011-12 προσφέρει ένα ζωντανό μάθημα πως τίποτα δεν είβαι ρόδινο όταν υπάρχουν απαιτησεις! 

Άλκης Τσαβδαράς