Πρέμιερ Λιγκ: Η χρονιά με τα περισσότερα εύστοχα πέναλτι!

Είναι επίσημο! Η φετινή Premier League, μετά και τις δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι στην αναμέτρηση των Άστον Βίλα και Γουέστ Μπρομ έγινε η πρώτη σεζόν στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με τόσες εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι σε μία χρονιά.    



Πρέμιερ Λιγκ: Η χρονιά με τα περισσότερα εύστοχα πέναλτι!

Στην εποχή του VAR όλα είναι δυνατά και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται ακατόρθωτο. Κάπως έτσι, στο παιχνίδι της Άστον Βίλα με την Γουέστ Μπρομ, ο Στιούαρτ Άτγουελ σφύριξε ένα πέναλτι μέσα σε 23 λεπτά και για τις δύο ομάδες, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια.

Οι εκτελέσεις από την άσπρη βούλα έφτασαν στις 108 για τη φετινή σεζόν, οι Ελ Γκάζι και Περέιρα σκόραραν και αυτομάτως η τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά έγινε η πρώτη με τόσες εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι! 

Με το χτύπημα του ΕΛ Γκάζι στο 9ο λεπτό της συνάντησης, καταγράφηκε η 88η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κατά την διάρκεια της χρονιάς, με τον Ματέους Περέιρα 14 λεπτά μετά να κάνει το ίδιο. Ως συνέπεια, έχουν πλέον μετατραπεί σε γκολ τα 89 από τα συνολικά 108 πέναλτι που έχουν εκτελεστεί φέτος, 

Μόνο τα 112 πέναλτι της σεζόν 2006-2007 και τα 111 του 2009-2010 βρίσκονται υψηλότερα.

Πρώτη στην σχετική κατηγορία την φετινή χρονιά είναι η Λέστερ έχοντας βρεθεί σε αυτή την θέση 9 φορές, με τις 8 να έχουν λάβει χώρα στις 8 πρώτες αγωνιστικές της Premier League. Έγιινε η πρώτη ομάδα που έφτασε σε τέτοιο αριθμό τόσο γρήγορα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακολουθεί αλλά χρειάστηκε πέρυσι 16 αγωνιστικές για να φτάσει σε αντίστοιχο νούμερο.

Οι «κόκκινοι Διάβολοι» αλλωστε κατέχουν το δικό τους ρεκόρ στα πέναλτι στην Premier League, έχοντας 14 υπέρ τους υποδείξεις την περσινή σεζόν, με καμία ομάδα στα χρονικά του πρωταθλήματος να μην έχει περισσότερες.

Πλέον, έχοντας μπει και στην τελική ευθεία αναμένουμε να δούμε τον τελικό αριθμό κατάληξης των πέναλτι της τρέχουσας σεζόν, αλλά σε κάθε περίπτωση, το φράγμα των 87 εύστοχων εκτελέσεων, πλέον αποτελεί παρελθόν!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ