ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΤΣΕΛΣΙ: Λονδρέζικη υπεροχή πριν τη φετινή μάχη!

Με... το πάνω χέρι στην μεταξύ τους προϊστορία, η Τσέλσι ρίχνεται στη μάχη των ημιτελικών του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας ταξιδέψει στη Μαδρίτη για το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ του Ζιντάν.   



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΤΣΕΛΣΙ: Λονδρέζικη υπεροχή πριν τη φετινή μάχη!

Με τρομερό ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή αναμέτρηση του Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Τσέλσι, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται μόλις για 4η φορά στην ιστορία τους και για πρώτη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πέρασαν 23 χρόνια από την τελευταία φορά που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αντίκρυσε μία αναμέτρηση ανάμεσα στην Τσέλσι και την Ρεάλ Μαδρίτης. Πλέον είναι γεγονός. Η πρώτη τους «μάχη» με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Champions League θα δοθεί στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», με την ρεβάνς να αναμένεται σε μία εβδομάδα από τώρα, στο «Στάμφορντ Μπριτζ». 

Το λονδρέζικο γήπεδο θα «φιλοξενήσει» για δεύτερη διαδοχική φορά ισπανική ομάδα, καθώς μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης, την ίδια διαδρομή θα κληθεί να πραγματοποιήσει και η «βασίλισσα», με την πεποίθηση πως... δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της συμπολίτισσάς της.

Πρόκειται για την 4η φορά που «μπλε» και Μαδριλένοι αναμένεται να τεθούν αντιμέτωποι, με το αποψινό ματς να αποτελεί την πρώτη τους συνάντηση εντός της νέας χιλιετίας, με τις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις τους να χρονολογούνται το 1971 (2 φορές) και το 1998, από τις οποίες η Τσέλσι δεν έχει βρεθεί ποτέ ηττημένη!

Γυρνώντας λοιπόν τον χρόνο πίσω έχουμε:

1. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΤΣΕΛΣΙ 1-1 (19 Μαΐου 1971)

Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη, με την αναμέτρησή τους να έχει... έντονο ελληνικό χρώμα και μεγάλη σημασία. Και αυτό διότι έλαβε χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επρόκειτο να αναδείξει τον νικητή του Κυπέλλου Κυπελλούχων για την σεζόν 1970-1971.

Η μοναδική περίπτωση για το ελληνικό κοινό ώστε να έχει μια νέα τόσο μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσει τέτοια αναμέτρηση ήταν να ολοκληρωθεί ισόπαλη. Πράγμα που έγινε. Η Τσέλσι προηγήθηκε με τον  θρύλο της ομάδας, Πίτερ Όσγκουντ, αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, καθώς ο Ιγκνάσιο Σόκο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και έστειλε το ματς στον επαναληπτικό.

2. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΉΣΗ, ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΤΣΕΛΣΙ 1-2 (21 Μαΐου 1971)

Δύο ημέρες μετά λοιπόν ήρθε η ώρα να αναδειχθεί η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι να συναντιούνται 48 ώρες μετά την ισοπαλία τους, στο ίδιο γήπεδο, με φόντο την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Λονδρέζοι όμως φάνηκε να το θέλουν περισσότερο. Μπήκαν στο ματς πιο δυνατά, προηγήθηκαν πριν από το 40ο λεπτό της αναμέτρησης με 2-0, με τέρματα των Τζον Ντέμπσει και του Όσγκουντ που βρήκε δίχτυα ξανά, οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το προβάδισμα ασφαλείας και το γκολ του Φλέϊτας στο 75’ για τους Μαδριλένους, δεν ήταν ικανό για να στερήσει ξανά στην Τσέλσι τους πανηγυρισμούς με την ολοκλήρωση των 90 λεπτών.

3. ΤΣΕΛΣΙ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-0 ( 28 Αυγούστου 1998)

Και φτάνουμε στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων, 23 χρόνια νωρίτερα, όταν κλήθηκαν να δώσουν το εναρκτήριο παιχνίδι εκείνης της σεζόν, με στόχο την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. 

Η Τσέλσι άλλωστε είχε επικρατήσει μερικούς μήνες νωρίτερα της Στουτγκάρδης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με 1-0, με το γκολ τουΤζιανφράνκο Τζόλα, ο οποίος είχε σκοράρει στα 4 από τα 5 ματς στον δρόμο προς τον τελικό αλλά και σε αυτόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατατέκτησε το Champions League έπειτα από 32 χρόνια (1966 το προηγούμενο) , έχοντας δεχθεί μόλις 3 γκολ σε ολόκληρη την διοργάνωση, με την Γιουβέντους να είναι η τελευταία αντίπαλος που «υπέταξε» για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Παρόλα αυτά η κακή σεζόν που συνολικά πραγματοποίησε είχε ως αποτέλεσμα ο Γιουπ Χάινκες να απολυθεί και o Γκους Χίντινκ να τον διαδεχθεί. Το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς έγινε απέναντι στην Τσέλσι στο Μονακό, με τους Λονδρέζους να επικρατούν με ένα γκολ του Γκουστάβο Πογιέτ λίγο πριν την λήξη.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ...

Προ των πυλών είναι πλέον ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, με τους Ισπανούς να βρίσκονται για 14η φορά σε αυτή την φάση της διοργάνωσης, πρώτοι στην σχετική κατάταξη. 

Από την άλλη, το σύνολο του Τόμας Τούχελ μετράει 7 ήττες συνολικά σε ισπανικό έδαφος, με την πιο πρόσφατη να έρχεται από την Πόρτο, αλλά να αποτελεί μόλις την 2η της στα τελευταία 15 παιχνίδια στην Ισπανία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ