Πάει Τσάμπιονς Λιγκ με Ιεανάτσο!

Στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο Κελέτσι Ιεανάτσο με ασίστ και γκολ, βοήθησε τη Λέστερ να κάνει μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας για το τελικό 2-1 και τη συνέχιση της πορείας προς την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ! Συμμετοχή σε 14 γκολ στα 8 πιο πρόσφατα ματς έχει ο Νιγηριανός για τις «αλεπούδες»!



Πάει Τσάμπιονς Λιγκ με Ιεανάτσο!

Στο 12ο λεπτό ο Εζέ κατάφερε να βρει με προωθημένη μπαλιά τον Ζαχά που έκανε ωραίο τελείωμα, έγραψε το 1-0 και ισοφάρισε τη δική του κορυφαία επίδοση στο σκοράρισμα στην Πρέμιερ Λιγκ με τα 10 τέρματα (όπως και την σεζόν 2018-2019). Η Πάλας σωστά οργανωμένη στ μετόπισθεν και με την Λέστερ εμφανώς επηρεασμένη, κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, ωστόσο, η ποιότητα των παικτών του Ρότζερς μίλησε με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Στο 50' από ψηλή μπαλιά προς τον Ιεανάτσο, ο Νιγηριανός κατάφερε να προστατεύσει τη μπάλα από τον Κουγιατέ, έστρωσε στον Καστάνιε κι αυτός κατάφερε να γράψει το 1-1 για τις «αλεπούδες» που ξαναμπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι. Ο σκόρερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για πρώτη φορά μετά από το ντεμπούτο του, τον περασμένο Σεπτέμβρη, σε ματς με την Γουέστ Μπρομ!

Όσο για τον Ιεανάτσο, έχει 11 τέρματα και 2 ασίστ στα 8 πιο πρόσφατα παιχνίδια του, όντας ο δεύτερος μετά τον Χάρι Κέιν (συμβολή σε 18 τέρματα) με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ απ' όλους τους υπόλοιπους παίκτες της Πρέμιερ σε όλες τις διογανώσεις μέσα στο 2021! Στο 56ο λεπτό ο Τζόνι Έβανς με αυτοθυσία και τρομερή αποφασιστικότητα έπεσε στα πόδια του Ρίντεβαλντ σε ένα από τα καλύτερα τάκλιν της χρονιάς με τον αντίπαλό του έτοιμο να σκοράρει έχοντας βρεθεί απέναντι από τον Σμάιχελ!

Κι αφού ο Βάρντι είχε ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ και δεν μπορούσαν να τον βρουν πιο σωστά οι συμπαίκτες του για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της ανατροπής, το πήρε πάνω του ο εκπληκτικός Κελέτσι Ιεανάτσο! Μετά την ασίστ στον Καστάνιε στο 50', ο επιθετικός της Λέστερ στο 80', κατεβάζοντας σωστά τη μπάλα, βρίσκοντας χώρο και τινάζοντας τα δίχτυα του Γκουαΐτα για το τελικό 2-1!

Κώστας Ζάλιαρης