Η άνοδος των Νόριτς και Γουότφορντ και όσα σήμανε για την... ιστορία

Έπεσαν μαζί, ανεβαίνουν κατευθείαν μαζί. Οι Νόριτς και Γουότφορντ έκλεισαν τις δύο θέσεις για την Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη σεζόν δίχως να χρειαστούν τα Playoffs ανόδου και τα επιτεύγματά τους μπαίνουν στα βιβλία της ιστορίας με τις ομάδες που επέστρεψαν γρήγορα και το έκαναν δίχως το... μίνι-πρωτάθλημα στο φινάλε της σεζόν. 



Η άνοδος των Νόριτς και Γουότφορντ και όσα σήμανε για την... ιστορία

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για τις δύο καλύτερες ομάδες της Championship και αυτό δεν άργησε να επιβεβαιωθεί. Αρχικά η Νόριτς, την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε ευνοημένη από το συνδιασμό αποτελεσμάτων και τις ανεπιτυχείς προσπάθειες των Μπρέντφορντ και Σουόνσι, για να έρθει επτά ημέρες μετά η Γουότφορντ να επικρατήσει με 1-0 επί της Μίλγουολ και να σφραγίσει και εκείνη με τη σειρά της, την επιστροφή της.

Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που επιστρέφουν δύο ομάδες στην Premier League την επόμενη χρονιά από αυτή που υποβιβάστηκαν, τερματίζοντας στις δύο πρώτες θέσεις, με τις Γουέστ Μπρομ και Νιούκαστλ να είναι οι τελευταίες που το είχαν καταφέρει την σεζόν 2009-2010.

Συνολικά λοιπόν η επιστροφή τους σηματοδοτεί την 6η φορά που ομάδες υποβιβάζονται και κερδίζουν ταυτόχρονα την άνοδο τους την επόμενη χρονιά, με τις Μπέρνλι και Χαλ να έχουν πραγματοποιήσει κάτι αντίστοιχο το 2015-2016, με μοναδική διαφορά ότι η δεύτερη αξιοποίησε την διαδικασία των play off για να κερδίσει το εισιτήριο της ανόδου.

Η άνοδος λοιπόν των Νόριτς και Γουότφορντ οφείλεται κατά βάση στις εξαιρετικές τους εντός έδρας επιδόσεις με την δεύτερη μάλιστα να πραγματοποιεί την καλύτερη της σεζόν από το 1977 και έπειτα στην έδρα της, έχοντας συγκεντρώσει 56 βαθμούς σε 22 παιχνίδια στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», με μόλις 12 γκολ παθητικό.

Άκρως εντυπωσιακές είναι οι εμφανίσεις και των «καναρινιών» στο «Κάροου Ρόουντ», με τη Νόριτς να ακολουθεί με συγκομιδή 45 πόντων και δύο τερμάτων περισσοτέρων παθητικό, ούσα και η καλύτερη ομάδα στις εξορμήσεις της με ρεκόρ 15-3-4 και 48 κερδισμένους βαθμούς!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ