Η Λιντς μπλόκαρε και την Γιουνάιτεντ!

Μετά τις Τσέλσι, Σίτι και Λίβερπουλ, η Λιντς πήρε αποτέλεσμα και απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έλαντ Ρόουντ»! Στο 0-0 έμειναν οι δύο ομάδες σε ένα ματς που δεν απέκτησε ιδιαίτερο ρυθμό σχεδόν σε κανένα σημείο του. Στο -10 από την κορυφή οι «κόκκινοι διάβολοι», δυο νίκες για τον τίτλο θέλει η Σίτι! Νωρίτερα, η Μπέρνλι σκόρπισε 4-0 την Γουλβς!  



Η Λιντς μπλόκαρε και την Γιουνάιτεντ!

Παρά τα 8 γκολ που είχαν πετύχει συνολικά οι δυο τους στο μεταξύ τους παιχνίδι του πρώτου γύρου (6-2), το ματς στο «Έλαντ Ρόουντ» το μεσημέρι της Κυριακής ήταν μια πολύ διαφορετική κατάσταση.

Σχεδόν... αδιάφορες ήταν οι δύο ομάδες τουλάχιστον μέχρι τη μια ώρα αγώνα. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, δεν μπορούσε να βοηθηθεί από τα συνεχή σφυρίγματα του ρέφερι που δεν άφηνε την αναμέτρηση να τρέξει κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Tα «παγώνια» παραπονέθηκαν για ένα χέρι στον Λουκ Σο εντός περιοχής σε μια φάση κάπως ανάλογη με αυτή του Σαββάτου όπου ακυρώθηκε το γκολ του Γουίλσον για τη Νιούκαστλ απέναντι στη Λίβερπουλ στην κόντρα που τον ευνόησε, ενώ, ο Μελιέ στο 44' απέκρουσε μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κάνουν κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει τη διαφορά, με τον Σόλσκιερ να περνάει στο ματς τους Πογκμπά και Καβάνι στα τελευταία λεπτά μήπως και διαφοροποιηθεί η κατάσταση, πάλι δεν υπήρξε κάτι ουσιαστικό που θα μπορούσε να προσφέρει ελπίδα για τη νίκη σε κάποια από τις δύο πλευρές.

Φυσικά το τελικό 0-0 μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την Λιντς, που στο «Έλαντ Ρόουντ» έχει καταφέρει να προκαλέσει ζημιές και στις Σίτι, Τσέλσι και Λίβερπουλ.

 

Λίγη ώρα νωρίτερα η Μπέρνλι σχεδόν... διέσυρε την Γουλβς με το τελικό 4-0 σε ένα ματς όπου η ομάδα του Σον Ντάις έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε για να φτάσει σε αυτό το σκορ και να αποκτήσει πλέον απόσταση που της επιτρέπει να σβήσει σιγά – σιγά τις σκέψεις περί κινδύνου για υποβιβασμό.

Ο Κρις Γουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με χατ-τρικ από το πρώτο ημίχρονο και την ασίστ στο τέταρτο γκολ της ομάδας του για τον Γουέστγουντ. Αρχικά στο 15ο λεπτό από μπαλιά του Λόουτον ο Γουντ εκμεταλλεύτηκε λανθασμένη αντίδραση της άμυνας της... ανύπαρκτης και προβληματικής Γουλβς για να σουτάρει δυνατά και ν' ανοίξει το σκορ. Στο 21' ο ΜακΝιλ από λανθασμένο γύρισμα στα μετόπισθεν των «λύκων» έστρωσε στον σκόρερ της ομάδας του για το 2-0, για να έρθει και το τρίτο γκολ στο 44' με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ!

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 85' από τον Γουέστουντ στον οποίο σέρβιρε ο Γουντ, με την Μπέρνλι πλέον στο +9 από τις θέσεις της επικίνδυνης ζώνης!

 

Κώστας Ζάλιαρης