Άρσεναλ: Αρνητική επίδοση 80 ετών στο «σπίτι» της!

Την χειρότερη εντός έδρας επίδοση των τελευταίων 80 ετών διαθέτει πλέον η Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να χάνουν για ακόμη μία φορά φέτος στο «Εμιρέιτς» και να μένουν σαφέστατα εκτός Ευρώπης μέσω της Premier League. Προσπάθησε το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, έλειψαν πολύ οι Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ.  



Άρσεναλ: Αρνητική επίδοση 80 ετών στο «σπίτι» της!

Επρόκειτο εξαρχής για μία δύσκολη αποστολή για τον Μικέλ Αρτέτα και την ομάδα του, αν αναλογιστεί κανείς πως η Άρσεναλ δεν θα είχε στην διάθεσή της τους δύο πρώτους της σκόρερ, καθώς τόσο ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, όσο και ο Αλεξάντερ Λακαζέτ είχαν τεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα εκτός μάχης.

Άμεση συνέπεια αυτού ήταν η χρησιμοποίηση του Έντι Ενκέτια στην κορυφή της επίθεσης, με τους Σακά, Σμιθ Ρόου και Νικολά Πεπέ να τον πλαισιώνουν, όπως ακριβώς δηλαδή και στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Γκούντισον Παρκ» (2-1), όπου συμπτωματικά και πάλι απουσιάζε τόσο ο Γκαμπονέζος όσο και ο Γάλλος στράικερ.

Αυτό, έχει συμβεί φέτος μόνο στις δύο δικές τους συναντήσεις, ενώ στο «Εμιρέιτς» ποτέ, από τότε που και οι δύο βρίσκονται στο Λονδίνο.

Την συγκεκριμένη συγκυρία εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Έβερτον στην 200η συνάντηση του συγκεκριμένου ζευγαριού, με το σύνολο του Αντσελότι, να ευνοείται από το αυτογκόλ του Λένο (2ο της Άρσεναλ στις φετινές τους αναμετρήσεις), να προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εστία του Πίκφορντ και εν τέλει να επικρατεί απέναντι στους Λονδρέζους για πρώτη φορά έπειτα από 35 χρόνια, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας (την σεζόν 1984-1985 είχε κατακτήσει και τον τίτλο).

Αντίθετα η Άρσεναλ με την χθεσινή της ήττα, έφτασε τις 9 στην σεζόν σε 25 εντός έδρας αναμετρήσεις της σε όλες τις διοργανώσεις, πραγματοποιώντας ιστορικό αρνητικό ρεκόρ!

Αυτό, είχε κάνει την εμφάνισή του από την σεζόν 1929-1930, όπου η ομάδα είχε τερματίσει 14η, είχε κερδίσει το FA Cup και δεν είχε ηττηθεί από την Έβερτον σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις.

Από τις 9 μάλιστα εντός έδρας αποτυχίες της, οι 7 έχουν λάβει χώρα στην Premier League, «ισοφαρίζοντας» την επίδοσή της από την σεζόν 1992-1993. Τότε κατέληξε 10η με 10 βαθμούς περισσότερους από όσους έχει συγκεντρώσει αυτή την στιγμή!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ