Σουόνσι: Έκανε «κοιλιά» στο χειρότερο σημείο...

Την χειρότερή της φάση σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος της Championship διανύει τις τελευταίες 60 ημέρες η Σουόνσι, με την ομάδα του Στιβ Κούπερ, να μην μπορεί να υπερασπιστεί το «Liberty» και να χάνει έδαφος στην κούρσα της ανόδου.  



Σουόνσι: Έκανε «κοιλιά» στο χειρότερο σημείο...

Στην τελική ευθεία μίας τεράστιας κούρσας με στόχο την άνοδο, η Σουόνσι φαίνεται να μένει στάσιμη το τελευταίο διάστημα. Το σύνολο του Στιβ Κούπερ να αδυνατεί να υπερασπιστεί την έδρα του μετά την επιτυχία των προηγούμενων μηνών (καλύτερη έδρα μέχρι τις 5 Φλεβάρη) και έχει ηττηθεί 3 φορές στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις που έχει δώσει στο «Liberty».

Οι «κύκνοι» έχουν κερδίσει μόλις τα 2 από τα 8 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους ανεξαρτήτως έδρας, ενώ στο «σπίτι» τους έχουν αποτύχει 4 διαδοχικές φορές να πάρουν θετικό αποτέλεσμα για πρώτη φορά έπειτα από 4 χρόνια, όπου τότε βρίσκονταν στην Premier League. 

Φυσικά, αυτή η επίδοση δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σε καμία από τις 4 σεζόν που έχει βρεθεί η ομάδα στην Championship την τελευταία δεκαετία!

Μάλιστα, την σεζόν 2017-2018 οι «κύκνοι» είχαν χειρότερη συγκομιδή, έχοντας συγκεντρώσει μόλις 2 βαθμούς με 14-3 παθητικό και τον Αγιού να έχει σκοράρει και πάλι, ενώ το τελευταίο δίμηνο έχουν 7 σε διάστημα 60 ημερών!

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως βασικό θέμα του Στιβ Κούπερ, πέρα από την κακή κατάσταση της ομάδας του, είναι και η επιθετική δυστοκία, με την Σουόνσι να μην έχει σκοράρει στο 60% των τελευταίων 8 αναμετρήσεών της και να έχει πετύχει 7 γκολ, με τα 2 από αυτά να έχουν προέλθει είτε από πέναλτι είτε από στατική φάση.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο πρώτος της σκόρερ, Αγιού, έχει σκοράρει μόλις μία φορά τον τελευταίο 1,5 μήνα, όντας πλέον, μετά την αναμέτρηση με την ΚΠΡ, και τραυματίας, με τον Τζαμάλ Λόου να επιδιώκει μόνος του να κρατήσει την Σουόνσι σε τροχιά ανόδου (4 από τα 7 γκολ).

Το ερώτημα είναι αν η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί άμεσα...

Διότι το τρένο των play off δεν θα χαθεί αλλά αυτό της απευθείας επιστροφής στην Premier League έχει απομακρυνθεί αισθητά. Μάλλον, η δήλωση του Στιβ Κούπερ περί κατάκτησης της 2η θέσης, δύο εβδομάδες πριν, ξεχάστηκε άμεσα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ