Στην UEFA ξέρουν καλά πως ο Πέρεθ είναι πιο επικίνδυνος ως ηττημένος παρά ως νικητής!

Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος χαμένος σε αυτή την ιστορία της European Super League. Και λέγεται Φλορεντίνο Πέρεθ. Όσο κι αν ακούγεται όμως αλληγορικό, αυτός ο πανούργος Ισπανός παράγοντας στα 74 του χρόνια, που θέλει ουσιαστικά να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη φτιάχνοντας την δική του Λίγκα και αναγορεύοντας εαυτόν σε «πρόεδρο της UEFA στη θέση της ίδιας της UEFA» όπως έγραψαν εύστοχα οι Financial Times, παραμένει αυτός που φοβούνται όλοι μέσα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Στην UEFA ξέρουν καλά πως ο Πέρεθ είναι πιο επικίνδυνος ως ηττημένος παρά ως νικητής!

Ο σύλλογος που διοικεί ο Πέρεθ είναι αυτός που είναι. Τεράστιο κλαμπ με 13 κατακτήσεις του Champions League και ειδικό βάρος που ελάχιστοι σύλλογοι έχουν. Έχει έσοδα περίπου ένα δις ευρώ και για ποδοσφαιρικό σύλλογο, το νούμερο παραμένει εκκωφαντικό. 

Και όμως αυτός ο άνθρωπος λέει πως οι ομάδες θα καταρρεύσουν εάν δεν γίνει νέα Λίγκα, αυτή που ονειρεύτηκε και σχεδίασε ο ίδιος εδώ και πάρα πολύ καιρό! 

Φυσικά γιατί η δική του ομάδα, χρωστάει σχεδόν 700 εκατομμύρια ενώ έχει τέτοια έσοδα, όπως η Μπαρτσελόνα χρωστάει σχεδόν 1.150.000.000 ευρώ ενώ και αυτή έχει τεράστια έσοδα!

Οι εκλογές στην Μαδρίτη ήταν Ιούνιο μήνα! Τις έφερε μήνες νωρίτερα, για λόγους πολύ κρίσιμους αφού έπρεπε να βγει πάλι για να ηγηθεί του πραξικοπήματος! 

Ο Πέρεθ πήρε τις εκλογές αλλά μεγάλωσε σε ηλικία και πια στα 74 έβλεπε πως αυτό που ο ίδιος ονειρεύεται ως μόνη μελλοντική λύση σωτηρίας των καταχρεωμένων γιγάντων της Ισπανίας και της Ιταλίας στην εποχή του COVID 19 είναι η δημιουργία της European Super League.

Κάποτε είχε αντιπάλους στις εκλογές και κέρδιζε με 90%! Τώρα παίζει χωρίς αντίπαλο γιατί κάποτε είχε καταφέρει να καθαρίσει τα χρέη της Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάζοντας τον δήμο της πόλης να πάρει όλα τα ποσά πάνω του και να αγοράσει το προπονητικό κέντρο το οποίο μετά να το νοικιάσει ξανά και να το χρησιμοποιεί!

Κόλπο γκρόσο το οποίο τελικά όμως πλήρωσαν οι φορολογούμενοι!

Για να κατέβαινε τώρα λοιπόν κάποιος απέναντι του, θα έπρεπε να βρει προσωπικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ και να τα δεσμεύσει στο σύλλογο!

Πολλοί τα έχουν, λίγοι τολμούν. Αυτός και τα έχει και τολμά.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ αποτελεί τον ιδανικό ηγέτη για έναν σύλλογο σύμφωνα με τη λογική των οπαδών! Είναι Ισπανός πολίτης, πολλά χρόνια στο σύλλογο, προσωπική εγγύηση 15% του προϋπολογισμού, 125 εκατομμύρια. 

Τους παραδόπιστους Αμερικανούς, τους σκοτεινούς Κινέζους, τους Ρώσους τους Ιταλούς και τους Σεΐχηδες που πιστεύουν ότι με τα λεφτά κυριαρχείς, ευελπιστώντας πως θα του πάρουν τον θρόνο, τους άγει και τους φέρει.

Όπως φάνηκε στην πρόσφατη ιστορία άσχετο εάν ναυάγησε, ο Πέρεθ είναι ο πιο ηγετικός παράγοντας από τους πολέμιους και στην UEFA ο μόνος που φοβούνται! 

Εάν θα ήθελαν με κάποιο τρόπο να είναι μαζί τους θα είχαν το κεφάλι τους ήσυχο και τώρα κοιτούν πως να τον βγάλουν από τον χάρτη γιατί φοβούνται πως όσο υπάρχει και είναι εκεί κάποια στιγμή ο ασκός του Αιόλου θα ανοίξει ξανά!

Δεν φοβούνται τους Αμερικανούς της Premier League, ούτε τον Αμπράμοβιτς, εννοείται δεν θέλουν να βλέπουν ζωγραφιστούς τους Άραβες της Σίτι μετά την κόντρα και την ήττα στο CAS.

Τον Ανιέλι θα τον ήθελαν μαζί τους αν δεν τους είχε «ρίξει» ενώ ο Κελαΐφι είναι πια μεγάλος σύμμαχός τους για λόγους που σας έχω εξηγήσει τις προηγούμενες μέρες με το κανάλι beIN SPORTS. 

Αυτός που πραγματικά υπολογίζουν είναι ο Ρουμενίγκε και οι καλές σχέσεις του Τσέφεριν και του Θεοδωρίδη με την γερμανική ομοσπονδία και προσωπικά με τον πρόεδρο Φριτς Κέλερ, κράτησαν τη Μπάγερν από την εδώ πλευρά αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Ο Ντον Φλορεντίνο Πέρεθ, λοιπόν που για έκτη θητεία (2000, 2004, 2009, 2013, 2017, 2021) ηγείται της Ρεάλ κατατάσσεται στις μυθικές προσωπικότητες της Ευρώπης και μη ξεχνάμε πως οι Αμερικανοί ως πρωτεργάτες του Καπιταλισμού, τον υμνούν, οι Γερμανοί τον σέβονται οι Ιταλοί τον εκτιμούν και οι Γάλλοι τον περιεργάζονται. 

Οι Άγγλοι ακόμα δεν έχουν αποκωδικοποιήσει τι θα ήθελαν να έχουν από αυτά που ως φυσιογνωμία διαθέτει αλλά θα προτιμούσαν οι οπαδοί σίγουρα έναν τέτοιο επικεφαλής στις ομάδες τους από τους άψυχους Αμερικανούς.

Εκπληκτικό λοιπόν είναι ότι μόλις πριν από λίγες ώρες ο Πέρεθ ισχυρίστηκε ότι θα ήταν «αδύνατο» για οποιονδήποτε σύλλογο να πάρει τον Χάαλαντ και τον Μπαπέ αυτό το καλοκαίρι χωρίς την European Super League.

Είναι ολοφάνερο ότι οι δηλώσεις του έχουν να κάνουν με το να δημιουργήσουν αμφιβολίες στους οπαδούς λέγοντας πως αυτό το νέο σχέδιο που ναυάγησε θα είχε «σώσει το ποδόσφαιρο» και προειδοποίησε ότι οι ομάδες θα φτάσουν σύντομα στα όριά τους. 

Ξεκάθαρα σκοπός του είναι να δημιουργηθούν αμφιβολίες σχετικά με το εάν τα νέα μέτρα που σκέφτεται να πάρει η UEFA και οι αλλαγές από το 2024 μπορούν να γλυτώσουν ομάδες που ασφυκτιούν οικονομικά.

«Όταν τα χρήματα δεν ρέουν από τους πλούσιους συλλόγους στους φτωχούς συλλόγους, όλοι υποφέρουν» είπε ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα ξέροντας πως προκαλεί. 

Ωστόσο ποτέ δεν τον ενδιέφερε εάν αυτά που λέει ενοχλούν και αυτό παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που διαθέτει αυτή τη στιγμή προς λύση μπροστά της η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία!

"Οι οπαδοί μας ξέρουν ότι κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, και αν τα πράγματα δεν συμβούν, είναι επειδή είναι αδύνατα" είπε και φυσικά γνωρίζει πως σχεδόν κανείς δεν θα τον αμφισβητήσει στη Μαδρίτη. 

Κάποιες ελάχιστες φωνές που σηκώθηκαν εναντίον του, πνίγηκαν γρήγορα αλλά στην UEFA ψάχνουν τρόπους να μην τον έχουν διαρκώς απέναντί τους!

Στην κόντρα που ολοκληρώθηκε, με το πραξικόπημα να τελειώνει, τους αγγλικούς συλλόγους να φεύγουν και σιγά-σιγά και τους υπόλοιπους να διαλύουν, για αυτήν τουλάχιστον την χρονική στιγμή την ESL, ο Τσέφεριν πήρε πόντους αλλά και μαζί με αυτόν μεγάλος νικητής ήταν ο Ρουμενίγκε και ο Κελαΐφι.

Ωστόσο ο Πέρεθ είναι πολύ πιο επικίνδυνος ως ηττημένος παρά ως νικητής και αυτό το ξέρουν όλοι στη Νιόν. 

Αυτή η ιστορία που ξεκίνησε την Κυριακή και μοιάζει να ολοκληρώθηκε σε 48 ώρες επί της ουσίας είναι κάτι που υποβόσκει εδώ και 25 χρόνια και δεν πρόκειται να χαθεί τόσο εύκολα από τον ορίζοντα γι’ αυτό και χρειάζονται μαζί με τα οποια συναισθηματικά αναχώματα και νομικές διαδικασίες για να μην χρειαστεί να ξαναπιαστεί όμηρος η UEFA για να τρέχει και να μην φτάνει!

Διαβάστε επίσης: 

Tσεφέριν vs Ανιέλι: Από κουμπάροι και φίλοι.. άσπονδοι εχθροί!

Η μέρα που το αγγλικό ποδόσφαιρο υπερασπίστηκε την ψυχή και την ταυτότητα του!

Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει επιστροφή! Θα χυθεί αίμα και τίποτα δεν θα είναι ίδιο!

UEFA και ECA: η... ταμπακιέρα και η σημασία ποιος θα κερδίσει τον πόλεμο και όχι απλά μια μάχη!