Ανακοίνωσε το τέλος η ESL: «Ασκήθηκε πίεση στις αγγλικές ομάδες, θα το ξανασκεφτούμε...»

Η European Super League έβαλε κι επίσημα τέλος μετά την αποχώρηση του αγγλικού Big-6 από το πρότζεκτ της δημιουργίας μιας νέας κλειστής Λίγκας, ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, άφησε να εννοηθεί ότι στο μέλλον θα κάνει νέα προσπάθεια, με πιο σταθερά και σίγουρα βήματα για να πετύχει τη μεγάλη αλλαγή στο ποδόσφαιρο. 



Ανακοίνωσε το τέλος η ESL: «Ασκήθηκε πίεση στις αγγλικές ομάδες, θα το ξανασκεφτούμε...»

Η ESL έπειτα από την υποχώρηση του Big-6 λόγω και των αντιδράσεων των οπαδών τους στην Αγγλία, αποφάσισε έπειτα από μόλις... δυο μέρες πραξικοπήματος να μην προχωρήσει και το άθλημα να παραμείνει η ευχαρίστηση του κόσμου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ESL αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η European Super League αντιλαμβάνεται πως το στάτους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει.

Προτείνουμε μια νέα διοργάνωση γιατί το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί ορθά. Η πρότασή μας αφορούσε στην εξέλιξη του αθλήματος με έσοδα και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική πυραμίδα, ώστε να υπάρξει βοήθεια στο οικονομικό κομμάτι καθώς βιώσαμε τεράστιες δυσκολίες λόγω και της πανδημίας. Θα παρέχει επίσης κέρδοος για τους μετόχους.

Παρά την επισημοποίηση των ομάδων της Αγγλίας για την αποχώρησή τους, αναγκάστηκαν να πάρουν μια τέτοια απόφαση λόγω της πίεσης που ασκήθηκε σ' εκείνες, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας ήταν απόλυτα σύμφωνη με τους κανονισμούς της Ευρώπης, όπως αποφασίστηκε και από το δικαστήριο που αποφάσισε ώστε να υπερασπιστεί την Super League.

Με δεδομένη την επικρατούσα κατάσταση θα σκεφτούμε ξανά τα απαραίτητα βήματα για να αναδιοργανώσουμε το πρότζεκτ, με γνώμονα να παρέχουμε στους οπαδούς την καλύτερη ποδοσφαιρική εμπειρία και το μεγαλύτερο οικονομικό όφελο για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα». 

Κώστας Ζάλιαρης