Νίκη εκτός γηπέδου, «μπλόκο» εντός...

Η Τσέλσι παραμένει στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ μετά και το 0-0 με την Μπράιτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όμως, απειλείται συνεχώς από την Γουέστ Χαμ με την οποία βρίσκονται στην ισοβαθμία. Μετά τη νίκη εκτός γηπέδου και το δρόμο που έδειξε η ομάδα του Τούχελ για την έξοδο από την ESL και την κατάρρευση της Λίγκας, στο χορτάρι δεν υπήρχαν λύσεις...  



Νίκη εκτός γηπέδου, «μπλόκο» εντός...

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν πολύ ήσυχο σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί έξω από το γήπεδο λίγη ώρα νωρίτερα. Αντιδράσεις οπαδών, διαδηλώσεις κατά της European Super League, όχλος που δεν επέτρεπε στα πούλμαν των «μπλε» και της Μπράιτον να φτάσουν στον περιβάλλοντα χώρο με αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη του αγώνα κατά 15' και εν τέλει, τη μεγάλη νίκη του ποδοσφαίρου απέναντι στα μεγάλα και πλούσια αφεντικά που ήθελαν την ESL.

Στο χορτάρι, η Τσέλσι με τον Μάουντ στα χαφ δίπλα στον Ζορζίνιο και τους Ζίγιεχ, Πούλισικ και Χάβερτς στην επίθεση με τον τελευταίο ως ψευτοεννιάρι, κατάλαβε πως θα έπρεπε να κάνει πολλή υπομονή και να κρατήσει την καθαρή της σκέψη για να φτάσει στο γκολ. Ναι μεν είχαν την κατοχή οι «μπλε», αλλά δεν υπήρχαν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Μάλιστα, στην καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, στο 41' ο Μπισουμά για την Μπράιτον σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια του Κέπα.

Η κατάσταση δεν άλλαζε στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις, δεν μπορούσε να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την επιθετική της τριπλέτα για να γίνουν απειλητική για την εστία της Μπράιτον. Ο Τούχελ σε προχωρημένο χρονικά σημείο έβαλε στο παιχνίδι τους Χάντσον – Οντόι και Βέρνερ, λίγο αργότερα μπήκε στο παιχνίδι και ο Ζιρού, όμως, ο Λαλάνα ήταν εκείνος που έχασε τρομερή ευκαιρία για την Μπράιτον!

Στο 78' κατάφερε να βρεθεί εντός περιοχής και να κάνει αριστερό πλασέ που έφυγε δίπλα από τα καρέ του Κέπα! Στο 79' από λάθος του Ζορζίνιο ο Γουέλμπεκ με τρομερό σουτ πέτυχε το αριστερό δοκάρι και στα καπάκια ο Λαλάνα απείλησε ξανά, με τον Ισπανό γκολκίπερ της Τσέλσι να μπλοκάρει! Η Μπράιτον κατάφερε να φύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με τον βαθμό (0-0) που την φτάνει στο +7 από τις θέσεις του υποβιβασμού, ενώ η Τσέλσι ναι μεν είναι στην 4άδα, αλλά απειλούνται απόλυτα...

Κώστας Ζάλιαρης