Τέλος ο Μουρίνιο από την Τότεναμ!

Ακόμα μια απόλυση για τον Πορτογάλο τεχνικό που απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Τότεναμ το πρωί της Δευτέρας!  



Τέλος ο Μουρίνιο από την Τότεναμ!

Ελάχιστες μέρες πριν από τον τελικό του Λιγκ Καπ στο Γουέμπλεϊ στη μοναδική ευκαιρία της Τότεναμ για τίτλο τη φετινή σεζόν, με τον Χάρι Κέιν τραυματία, με το κλαμπ να έχει υποχωρήσει στην 7η θέση της βαθμολογίας και να κυνηγάει το Τσάμπιονς Λιγκ παρά το γεγονός πως τον Δεκέμβρη ήταν στην κορυφή, πάρθηκε η απόφαση για το φινάλε της συνεργασίας με τον Ζοσέ Μουρίνιο!

Έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία αμέσως μετά την απόλυση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο προς τα τέλη του 2019, ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχωρεί από το λονδρέζικο κλαμπ έχοντας θητεύσει εκεί κάτι λιγότερο από δύο ημερολογιακά χρόνια.

Σε επίπεδο σεζόν, είχε περίπου τα 2/3 της χρονιάς 2019-2020 και το ίδιο πράγμα για την τρέχουσα σεζόν, που σημαίνει ότι σε δύο ολοκληρωμένες αγωνιστικές περιόδους δεν κατάφερε να παραμείνει στο «τιμόνι»!

Το γεγονός πως πάλι τα έβαλε με τους ποδοσφαιριστές του πριν από λίγες μέρες, εκεί όπου σε ερώτηση για την αδυναμία της Τότεναμ να διατηρεί το προβάδισμα κι αν εκείνος έχασε το... μαγικό του ραβδάκι είχε απαντήσει, «Εγώ είμαι ο ίδιος, αλλά έχω άλλους παίκτες», ο Πορτογάλος σημείωσε ακόμα μια απόλυση στο βιογραφικό του...

Αντικαταστάτης του Ζοσέ Μουρίνιο μέχρι το φινάλε της σεζόν θα είναι ο Ράιαν Μέισον, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως ο... κάποτε special one κατέγραψε ως κόουτς της Τότεναμ περισσότερες ήττες απ' ότι το έκανε στην Πόρτο, την Ίντερ, την Ρεάλ και την πρώτη του παρουσία στην Τσέλσι.

Επιπλέον, οι 13 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις για την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά, είναι οι περισσότερες που έχει παρουσιάσει σε οποιαδήποτε άλλη αγωνιστική περίοδο στην καριέρα του στους πάγκους! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης