Είχε... χρόνια να δει γκολ αντιπάλου σε open-play μετά το 90' ο Τούχελ!

To γκολ του Ταρέμι στο 93’ για την Πόρτο δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα την Τσέλσι που κατάφερε να βρεθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τούχελ, πάντως, είχε... 3,5 χρόνια να δει αντίπαλό του να σκοράρει μετά το 90' σε Open-play στην Ευρώπη!   



Είχε... χρόνια να δει γκολ αντιπάλου σε open-play μετά το 90' ο Τούχελ!

Οι «μπλε» γύρισαν 16 χρόνια πίσω, όταν o Μεμέτ Σολ είχε βρει δίχτυα στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ανάμεσα σε Τσέλσι και Μπάγερν Μονάχου στο 3-2 των Βαυαρών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, με τον πρώην τεχνικό των Λονδρέζων, Φρανκ Λάμπαρντ να έχει σκοράρει με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. 

Όπως δηλαδή έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στην πρώτη συνάντηση ανάμεσα σε Τσέλσι και Πόρτο ο Μέισον Μάουντ!

Ενδιαφέρον παρ' όλα αυτά προκαλεί η αναζήτηση της τελευταίας φοράς που ομάδα του Τόμας Τούχελ δέχεται γκολ σε τέτοιο χρονικό σημείο. 

Η πιο πρόσφατη φορά που είδε ομάδα του να «πληγώνεται» στο τέλος κάποιας ευρωπαϊκής αναμέτρησης σε κανονική ροή αγώνα, χρονολογείται 3,5 χρόνια πριν, όταν τον Σεπτέμβρη του 2018 ο Ρομπέρτο Φιρμίνο σκόραρε στο 92’ και χάρισε την νίκη με 3-2 στην Λίβερπουλ, στο Άνφιλντ, στο ντεμπούτο μάλιστα του Γερμανού στο Champions League, στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν και στην πρώτη του ήττα σε όλες τις διοργανώσεις.

Υπάρχει βέβαια και το γκολ του Ράσφορντ στο 94’ μέσα στο Παρίσι, τον Μάρτιο του 2019, με την Γιουνάιτεντ να περνάει με 1-3 από την Γαλλία, με το εύστοχο πέναλτι του 23αχρονου επιθετικού, το οποίο είναι και το πιο πρόσφατο δικό του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέλος, ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιόδους μεσολάβησε και το γκολ της Ρεμς του Τάσου Δώνη στο 94’, με σκόρερ τον Μπουλαγιέ Ντιά, ο οποίος έκτοτε έχει σκοράρει το ¼ των συνολικών τερμάτων του μετά το 80’.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ