Όσο έχει Κέιν, ελπίζει...

Ο Χάρι Κέιν με δυο γκολ κατάφερε αν και αποχώρησε τραυματίας, να εξασφαλίσει τον ένα βαθμό για την Τότεναμ από το πολύ δύσκολο ματς με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», που ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 2-2. Γκολ εσείς, γκολ κι εμείς ήταν η κατάσταση στο ματς, με απανωτές απαντήσεις, ανατροπή από τα «ζαχαρωτά», αλλά επιβίωση από τα «σπιρούνια» που συνεχίζουν το κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ...  



Όσο έχει Κέιν, ελπίζει...

Το μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο Αγγλίας να ήταν ... θεότρελο και να ολοκληρώθηκε με το 5-4 για τα «ζαχαρωτά», και παρά την αρχική εικόνα του ματς πρωταθλήματος στο «Γκούντισον Παρκ», τελικά ήταν σχεδόν ίδια υπόθεση με αρκετές εναλλαγές ρυθμούς και εκατέρωθεν πρωταγωνιστές. 

Και μπορεί η Τότεναμ να προηγήθηκε στο 27ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει έπειτα από κακή απομάκρυνση του Μάικλ Κιν στην άμυνα των γηπεδούχων, με τον Άγγλο στράικερ να φτάνει για 5η φορά τα 20 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση.

Ο Χάμες κέρδισε πέναλτι από τον Ρεγκιλόν, με τον Γκίλφι Σίγκουρντσον να ευστοχεί για το 1-1 και τον Γιορίς να μένει για 9ο διαδοχικό πέναλτι δίχως να μπορεί να βγει νικητής και να υπερασπιστεί σωστά την εστία του.

Η Έβερτον μετά την ισοφάριση πήρε τα πάνω της, ο Χάμες προσπάθησε να κάνει τη διαφορά και το σύνολο του Αντσελότι ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος έχοντας την υπεροχή. Αυτό κράτησε για ελάχιστα λεπτά στην έναρξη του δευτέρου μέρους και η Τότεναμ ξαναπάτησε γκάζι για ν' αποκτήσει νέο προβάδισμα στο σκορ κι έγινε απειλητική με τους Κέιν, Σον και Ντομπελέ, ενώ, ο Μάικλ Κιν φάνταζε ν' αντιμετωπίζει προβλήματα σε συνθήκες πίεσης στην άμυνα των γηπεδούχων. Και μια αλλαγή τα έφερε όλα τούμπα!

Στο 61ο λεπτό ο Κόουλμαν πέρασε στο παιχνίδι αντί του Ιγουόμπι και αμέσως μετά με την δεύτερη επαφή του με τη μπάλα έφτιαξε το 2-1 της Έβερτον! Έκανε το χαμηλό γέμισμα στην περιοχή και ο Σίγκουρντσον σκόραρε ξανά στο παιχνίδι για να κάνει την ανατροπή η ομάδα του Αντσελότι! Και επειδή αυτές οι δύο ομάδες τελικά δεν αρέσκονται σε ήρεμα ματς, έγινε ακριβώς ό,τι και στο πρώτο μέρος και ήρθε άμεση απάντηση για το 2-2!

Στο 69' ο Κέιν με το 21ο τέρμα του για τη φετινή σεζόν ισοφάρισε με υπέροχο δεξί σουτ από αδυναμία των Κιν και Χόλγκεϊτ να διώξουν. Ο Κέιν που θα μπορούσε να κάνει και χατ-τρικ στο ματς, είχε πλέον πετύχει 10 τέρματα στα 7 πιο πρόσφατα παιχνίδια του με πέντε doubles, ενώ, έχει 164 γκολ την Πρέμιερ, τα περισσότερα δίχως να έχει στεφθεί ποτέ του Πρωταθλητής! 

Με αυτό το 2-2 που διαμορφώθηκε χάρη σ' εκείνον - αποχωρώντας μάλιστα τραυματίας - αλλά και στον Γιορίς που στα τελευταία λεπτά έκανε καλή έξοδο σε επικίνδυνη κατάσταση της Έβερτον με τον Κινγκ, η Τότεναμ θα συνεχίσει να διεκδικεί μια θέση για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο μπορεί και προλαβαίνει...

Κώστας Ζάλιαρης