Η επιτυχία της Γιουνάιτεντ και η σημασία του πρώτου εκτός έδρας αγώνα

Αποστολή εξετελέσθη για την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ που στην ρεβάνς των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ με την Γρανάδα πέτυχε 2 γκολ στις 3 τελικές προσπάθειές της εντός εστίας. Οι 18 προκρίσεις η πρώτη... εξόρμηση και τα γκολ.   



Η επιτυχία της Γιουνάιτεντ και η σημασία του πρώτου εκτός έδρας αγώνα

Για 18η φορά στην ιστορία τους οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην ημιτελική φάση κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ να είναι η μοναδική ομάδα που την ξεπερνά κατά μία μόλις πρόκριση.

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα, πως η νίκη που πέτυχε στο «Nuevo Los Cármenes» ήταν η 22η στην πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση μίας σειράς αγώνων, με τις 21 πιο πρόσφατες φορές που συνέβη αυτό, η νίκη της μακριά από την Αγγλία να συνοδεύεται με πρόκριση!

Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς πως δεν έχει δεχθεί γκολ στα 6 πιο πρόσφατα νοκ-άουτ παιχνίδια που έδωσε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με το τελευταίο τέρμα που δέχθηκε να χρονολογείται 13 χρόνια πριν, τον Φλεβάρη του 2008 απέναντι στην Λυών από τον Καρίμ Μπενζεμά, αντιλαμβάνεται πόσο εμφατική ήταν η πρόκριση της ομάδας του Σόλσκιερ στον ημιτελικό του Europa League.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ