Πρώτος σκόρερ ανάμεσα... στους αμυντικούς ο Ζούμα!

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Τσέλσι απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, με τους «μπλε» να προηγούνται από νωρίς και να φτάνουν σε μία άνετη επικράτηση με 1-4 και τον Ζούμα ν' αποδεικνύει ξανά πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει στον αέρα!   



Πρώτος σκόρερ ανάμεσα... στους αμυντικούς ο Ζούμα!

Την ξέφρενη πορεία της (με μικρό διάλειμμα στο 5-2 από την Γουέστ Μπρομ) με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο συνέχισε η Τσέλσι, επικρατώντας με χαρακτηριστική ευκολία της Κρίσταλ Πάλας, σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο, πράγμα που έχει να συμβεί από το 2018 και το προβάδισμα με 0-2 σε 6 λεπτά απέναντι στην Μπράιτον, με την αναμέτρηση στα μέσα Ιανουαρίου εκείνο του έτους, να ολοκληρώνεται με 0-4.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης και το Σάββατο, αλλά πρωταγωνιστής δεν ήταν ο Γουίλιαν, όπως τότε, αλλά ο Κερτ Ζουμά, ο οποίος πέτυχε το 5ο του τέρμα την φετινή χρονιά και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Premier League, ανάμεσα σε όσους αγωνίζονται στην θέση του κεντρικού αμυντικού.

Οι αριθμοί του μάλιστα γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακοί αν αναλογιστεί κανείς πως έχει καταγράψει και ένα δοκάρι, ενώ τα 3 από τα 5 γκολ του, που έχουν προέλθει από στατική φάση, έχουν «σερβιριστεί» από τον Μέισον Μάουντ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο αριθμός των φετινών του τερμάτων είναι αθροιστικά μεγαλύτερος κατά ένα από τα τέρματα που είχε σκοράρει όλες τις προηγούμενες σεζόν, καθιστούν τον Ζουμά άκρως εντυπωσιακό και πιστοποιούν την τεράστια βελτίωση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα.

Παρόλα αυτά, για πρώτη φορά εν λόγω κεντρικός αμυντικός σκόραρε στο πρώτο μέρος, με όλα του τα προηγούμενα φετινά γκολ να επιτυγχάνονται από το 60’ έως και το 66’!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ