Άνετο πέρασμα από το Bramall Lane για την Άρσεναλ (vid)

H Άρσεναλ έκανε το χρέος της απέναντι στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και επικράτησε των «λεπίδων» με το τελικό 3-0. Εκπληκτικό σε δημιουργία το πρώτο τέρμα των «κανονιέρηδων» από τον Λακαζέτ έφτασε στα 50 τέρματα με τη φανέλα της Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ, όντας ο 4ος από την πατρίδα του που το καταφέρνει αυτό μετά τους Ανρί (175), Ζιρού (73) και Πιρές (62).



Άνετο πέρασμα από το Bramall Lane για την Άρσεναλ (vid)

Μετά την τεράστια γκέλα στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών με την Σλάβια Πράγας στο «Έμιρεϊτς» για το Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Αρτέτα χρειαζόταν ένα τέτοιο βράδυ και μια τέτοια νίκη για να πάρει ηθικό.

Η Άρσεναλ πήγε στο «Bramall Lane» γνωρίζοντας πως δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να δυσκολευθεί, να αγχωθεί και φυσικά ν' αφήσει πίσω βαθμούς, πετυχαίνοντας το στόχο της και εκτελώντας με επιτυχία την αποστολή της.

Στο 33ο λεπτό σε φάση με συμμετέχοντες τους Σάκα και Θεμπάγιος ο Λακαζέτ έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας για να καταφέρει να πλασάρει εύστοχα τον Ράμσντεϊλ και να γράψει το 1-0.

Στο 71' έγινε 2-0 για τους «κανονιέρηδες» με τον Μαρτινέλι να σκοράρει εύκολα από κοντά έπειτα από απόκρουση του πορτιέρε της Σέφιλντ σε προσπάθεια του Πεπέ. Μάλιστα, ο σκόρερ βρήκε δίχτυα στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά έπειτα από 446 ημέρες και τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε πετύχει γκολ απέναντι στην Τσέλσι!

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 85' με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και 50ο ως «κανονιέρης» στην Πρέμιερ, ο Αλεκσάντρε Λακαζέτ έπειτα από ωραία πάσα του Πάρτεϊ που «έκοψε» την αντίπαλη άμυνα. 

 

Κώστας Ζάλιαρης