Ο καλύτερος Σαλάχ της τριετίας στη Λίβερπουλ και... έσπασε την κατάρα του Open Play

Η Λίβερπουλ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει σε open-play παιχνίδι από τον περασμένο Δεκέμβρη, το πέτυχε το μεσημέρι του Σαββάτου απέναντι στην Άστον Βίλα και μαζί με το γκολ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέτυχε και κάτι αξιοσημείωτο ως προς τις ατομικές του επιδόσεις με την κόκκινη φανέλα.  



Ο καλύτερος Σαλάχ της τριετίας στη Λίβερπουλ και... έσπασε την κατάρα του Open Play

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ μετά από έξι διαδοχικές ήττες που είχαν κάνει το «Άνφιλντ» μια έδρα την οποία πλέον ο κάθε αντίπαλος δεν φοβόταν και ήλπιζε να πάρει βαθμό ή βαθμούς από τις αναμετρήσεις με τους Πρωταθλητές, πήραν το πολυπόθητο «τρίποντο».

Το γκολ του Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ με εκπληκτικό δεξί σουτ εκτός περιοχής στο φινάλε του αγώνα με την Άστον Βίλα ήταν το καθοριστικό για το τελικό 2-1, ωστόσο, το πρώτο βήμα προς την ανατροπή ήταν σημαδιακό και ήρθε από τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Έπειτα από 131 τελικές προσπάθειες και απουσία του γκολ σε open-play παιχνίδι για τη Λίβερπουλ έπειτα από 12 ώρες και 45 λεπτά ποδοσφαίρου (!), από τις 27 του περασμένου Δεκέμβρη και το ματς με την Γουέστ Μπρομ, η ... γκίνια σταμάτησε.

Επιπλέον, ο Μοχάμεντ Σαλάχ κατάφερε να φτάσει στα 28 τέρματα σε όλες ιτς διοργανώσεις τη φετινή σεζόν με το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, είναι ο καλύτερος της τελευταίας τριετίας αφού οι προηγούμενες δυο σεζόν είχαν σταματήσει για εκείνον στα 27 και τα 23 τέρματα, ενώ, σε καθεμιά από τις τέσσερις ποδοσφαιρικές χρονιές που ο «Φαραώ» είναι στην ομάδα, έχει ξεπεράσει την 20άρα των γκολ...

Κώστας Ζάλιαρης