Καρέ και... διασκέδαση για την Τσέλσι, buzzer-beater με νόημα η Λίβερπουλ! (vids)

Με τέσσερα γκολ και τεράστια άνεση η Τσέλσι πέρασε πανεύκολα από το Selhurst Park με το τελικό 4-1 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα από τους «μπλε» που προσωρινά επέστρεψαν στην 4άδα. Με τρομερό γκολ του Αλεξάντερ – Άρνολντ στο φινάλε η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 2-1 της Άστον Βίλα στο «Άνφιλντ» και έβαλε τέλος στο κάκιστο σερί των έξι διαδοχικών ηττών εντός έδρας!  



Καρέ και... διασκέδαση για την Τσέλσι, buzzer-beater με νόημα η Λίβερπουλ! (vids)

Η Τσέλσι ήταν εντυπωσιακή στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο 10λεπτο και παίζοντας ένα από τα καλύτερα ματς όλης της χρονιάς!

Οι «μπλε» του Λονδίνου στο 8' άνοιξαν το σκορ με τρομερά χαλαρό πλασέ του Χάβερτς από ασίστ του Χάντσον – Οντόι, με τον Γερμανό να δημιουργεί το δεύτερο γκολ (έπειτα από ένα λεπτό 42 δευτερόλεπτα) για να χριστεί σκόρερ ο Πούλισικ από πλάγια εντός περιοχής για το 2-0.

Στο 30' από εκτέλεση φάουλ του Μέισον Μάουντ ο Κερτ Ζούμα με κεφαλιά έκανε ακόμα πιο άνετο το Σαββατόβραδο για το σύνολο του Τόμας Τούχελ που με τους Κόβασιτς και Χάβερτς να δίνουν τον ρυθμό, έκαναν ό,τι ήθελαν.

Η Πάλας δεν είχε καν τελική στο παιχνίδι μέχρι τη στιγμή που κατάφερε να βρει δίχτυα για να μειώσει σε 3-1. Στο 63' ο Σλουπ που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, έκανε τη σέντρα και ο Μπεντέκε με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Μεντί σκοράροντας στην πρώτη ευκαιρία των «αετών» στην αναμέτρηση. Η Τσέλσι δεν έχασε ποτέ το ρόλο του πρωταγωνιστή και του οδηγού του αγώνα παρά την ένταση που προσπάθησε ν' ανεβάσει η Πάλας στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με το 4-1 χάρη σε δεύτερο γκολ από τον Πούλισικ στο 78'.

Μάλιστα, την σέντρα την έκανε ο Ρις Τζέιμς που είχε περάσει στο ματς ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα, με τον Captain America από το δεύτερο δοκάρι να πλασάρει με δύναμη για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα στο «Selhurst Park».

 

 

 

Λίγη ώρα νωρίτερα η Λίβερπουλ πέρασε από πολλά επίπεδα ψυχοσύνθεσης μέχρι να καταλήξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να βάλει τέλος στο κακό σερί έξι αρνητικών αποτελεσμάτων εντός έδρας στο πρωτάθλημα για φέτος, με το «Άνφιλντ» να έχει χάσει τον χαρακτηρισμό του ως «φρούριο».

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας που στο ίδιο παιχνίδι στον πρώτο γύρο είχαν διαλυθεί με το τρομερό 7-2, βρήκαν τη λύση στο φινάλε με τον Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ να «εκτελεί» τον αντίπαλο πορτιέρο εκτός περιοχής και να δίνει τους τρεις βαθμούς στο σύνολο του Κλοπ, σε ακόμα μια απάντηση προς τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που τον άφησε εκτός αποστολής της Αγγλίας στα πρόσφατα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Στα του παιχνιδιού, ο Γουότκινς με δυνατό σουτ που δεν κατάφερε να ελέγξει ο Άλισον στο 43' έδωσε το προβάδισμα στο κλαμπ του Μπέρμιγχαμ, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει... βυθίσει τους «κόκκινους» έπειτα από το πρόσφατο κάκιστο σερί.

Έπειτα από την τρομερή απόφαση του VAR για το οφσάιντ στον Ζότα σε φάση που ο Φιρμίνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το γκολ να μην μετράει ποτέ, η Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Σαλάχ, στο πρώτο γκολ των Πρωταθλητών σε open-play παιχνίδι στο «Άνφιλντ» για πρώτη φορά μετά από τις 27 Δεκέμβρη και 765 λεπτά ποδοσφαίρου στα οποία σημειώθηκαν 132 τελικές!

Το τελικό 2-1 από τον Ταα φυσικά πανηγυρίστηκε έξαλλα...

 

Κώστας Ζάλιαρης