Εγκώμια Ρουμενίγκε για τη «Σιδηρά Κυρία» της Τσέλσι εν μέσω πανδημίας!

Η Τσέλσι ανακοίνωσε έσοδα ύψους 32.5 εκατομμυρίων λιρών τον Ιούνιο του περασμένου έτους παρά τις πρώιμες συνέπειες από τη πανδημία εκείνη την περίοδο και η Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα... κέρδισε τα εύσημα από τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.   



Εγκώμια Ρουμενίγκε για τη «Σιδηρά Κυρία» της Τσέλσι εν μέσω πανδημίας!

Το αγγλικό πρωτάθλημα αναβλήθηκε το περασμένο Μάρτιο για τρεις μήνες, ενώ οι αγώνες ακόμα παίζονται χωρίς τη παρουσία οπαδών στις περισσότερες χώρες, επηρεάζοντας τα έσοδα των συλλόγων.

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε έπλεξε το εγκώμιο της οικονομικής διευθύντριας της Τσέλσι, Μαρίνα Γρανόβσκαϊα, για τη διαχείριση των οικονομικών του λονδρέζικου κλαμπ στη περίοδο της πανδημίας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι στο μέλλον θα υπάρχουν τεράστια οικονομικά θέματα στους συλλόγους παγκοσμίως.

Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ευρώπης και σπουδαίος ποδοσφαιριστής στα νιάτα του, σε πρόσφατες δηλώσεις στην ιστοσελίδα «The Athletic» υποστήριξε πως ο Βαυαρικός σύλλογος χάνει περί τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ κάθε αγωνιστική που το Allianz Arena των 75.000 θέσεων μένει κλειστό λόγω της πανδημίας.

«Μόνο δύο με τρεις ομάδες μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα δεδομένα, για παράδειγμα η Μαρίνα στη Τσέλσι κάνει μια εξαιρετική δουλειά» είπε. 

Παράλληλα πρόσθεσε πως η Μπάγερν, όπως και οι περισσότερες ομάδες θέλουν να μειώσουν τις μισθοδοσίες τους, καθώς οι μισθοί των παικτών δεν έχουν προσαρμοστεί ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν... 

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι παίκτες και οι αντζέντηδές τους δεν είναι ικανοποιημένοι με τα συμβόλαια που τους προτείνουμε τη δεδομένη περίοδο και θέλουν παραπάνω. 

Θα είναι μια ενδιαφέρουσα μεταγραφική περίοδος, αλλά όσον αφορά εμάς θα πρέπει να στηριχτούμε σε παίκτες και αντζέντηδες που είναι πρόθυμοι να ρίξουν τις απαιτήσεις τους και να κατανοήσουν την κατάσταση, καθώς ο covid-19 έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο ποδόσφαιρο».

Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει στο μέλλον, ακόμα και για εμάς είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά και έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς οπαδούς, η ζημία είναι μεγαλύτερη για τα μεγάλα κλαμπ».

Παρόλα αυτά, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει αφήσει τη τύχη της ομάδας στη Μαρίνα η οποία έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική διαχείριση των οικονομικών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη ολοκλήρωσε τις μεταγραφές των Βέρνερ, Χάβερτς και Ζίγιεχ το καλοκαίρι, διαθέτοντας πάνω από 200 εκατομμύρια λίρες για ενίσχυση του ρόστερ. 

Στη δεκαετία του '80, ο τότε πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, είχε πλέξει το εγκώμιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ αποκαλώντας την «Σιδηρά Κυρία». Τρεις και πλέον δεκαετίες αργότερα, μπορεί κάποιος να πει πως και ο Αμπράμοβιτς, στο πρόσωπο της Μαρίνας Γκρανόβσκαϊα έχει τη δική του «Σιδηρά Κυρία» στο τιμόνι του συλλόγου!

Δημητρης Βαμβακάς