Ζορίστηκε, αλλά... σκέφτεται ήδη τα ημιτελικά η Γιουνάιτεντ! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ίσως να μην περίμενε τόση τόλμη και θάρρος από την Γρανάδα. Ωστόσο, με εκπληκτικό σε δημιουργία, γκολ από τον Μάρκος Ράσφορντ και ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο φινάλε, η ομάδα του Σόλσκιερ μπορεί να σκέφτεται έστω και λίγο, από τώρα τα ημιτελικά μετά και το εκτός έδρας 2-0 στο πρώτο ματς των «8» στο «Λος Κάρμενες».  



Ζορίστηκε, αλλά... σκέφτεται ήδη τα ημιτελικά η Γιουνάιτεντ! (vid)

Η Γιουνάιτεντ ναι μεν είχε ν' αντιμετωπίσει μια ομάδα που θα είχε σε προτεραιότητα τα αμυντικά της καθήκοντα, όμως, η Γρανάδα ήξερε πως όταν θα έβγαινε μπροστά, θα το έκανε με πολύ απειλητικές διαθέσεις και αρκετές προϋποθέσεις για να τρομάξει τη Γιουνάιτεντ. Αφού, λοιπόν, στην αρχή ένας ολόγυμνος εισβολέας – αλλά πάντα με μάσκα στο πρόσωπο – διέκοψε για ελάχιστα δευτερόλεπτα το ματς, η Γιουνάιτεντ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και η αλήθεια είναι ότι το γκολ της ήταν τέτοιο που... αιφνιδίασε. Η Γρανάδα είχε φτάσει στην απέναντι περιοχή με μια φάση που τελείωσε με πλασέ του Σολδάδο στην κλειστή γωνία να μη μετράει για άουτ στο γύρισμα και αμέσως μετά έγινε το 1-0.

Ο Λίντελοφ με τρομερή 50άρα μπαλιά βρήκε τον Ράσφορντ που κατέβασε με μαγικό τρόπο στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε για το 1-0 για να γίνει και ο 4ος ποδοσφαιριστής από την Πρέμιερ Λιγκ που φτάνει στα 20 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις για τη φετινή σεζόν. Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τους Ισπανούς μπροστά να ψάχνουν την απάντηση σε αυτό το γκολ που είχαν δεχθεί, με τον Ντε Χέα να είναι αρκετά τυχερός από το τρομερό πλασέ του Ερέρα από πλάγια θέση στο 41' να καταλήγει στο αριστερό του δοκάρι! Ο Σόλσκιερ, είδε τους ΜακΤόμινεϊ και Σο να κιτρινίζονται και αναγκαστικά να χάνουν πλέον τον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ».

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Γρανάδα βγήκε μπροστά, με τον Κένεντι να έχει ένα καλό αριστερό σουτ εκτός περιοχής δίχως να τρομάξει ιδιαίτερα ο Ντε Χέα και λίγο αργότερα ο Ντουάρτε σταματώντας τον Τζέιμς άγαρμπα τραυματίστηκε, κιτρινίστηκε μη έχοντας δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά. Σε μια... έκλαμψη της στιγμής στο 58', ο Μαγκουάιρ έκανε ντρίμπλα έξω από την περιοχή, έφτασε σε θέση βολής και το σουτ που δοκίμασε πέρασε λίγο άουτ!

Η Γρανάδα όσο περνούσαν τα λεπτά άρχισε να παίζει αρκετά πιο θαρραλέα για να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση την Γιουνάιτεντ ούτε όταν μπήκε στο ματς ο Καβάνι, άφησε όμως πολλούς χώρους και στο 83' ο Μπρούνο Φερνάντες έχασε τετ-α-τετ με τον Ρουί Σίλβα που απέκρουσε πέφτοντας μπροστά του. Τελικά στο 89' ο Μπρούνο κέρδισε πέναλτι από χτύπημα του Ετέκι στο πρόσωπο και το εκτέλεσε εύστοχα ο Πορτογάλος για το τελικό 2-0.

 

Κώστας Ζάλιαρης