Κι όμως ένας Μπρούνο... φέρνει την Άνοιξη και την νίκη (vids)

Με τον Μπρούνο Φερνάντες να έχει μια ασίστ και συμμετοχή στο δεύτερο γκολ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γλίτωσε τα χειρότερα και έφτασε στην μεγάλη ανατροπή με το 2-1 επί της Μπράιτον στο «Ολντ Τράφορντ». Γκέλα και για την Τότεναμ που δεν κατάφερε να μπει στην τετράδα, επιβλητικές νίκες για Άστον Βίλα και Σαουθάμπτον.  



Κι όμως ένας Μπρούνο... φέρνει την Άνοιξη και την νίκη (vids)

Την τελευταία φορά που η Μπράιτον προηγήθηκε στο «Ολντ Τράφορντ» το ημερολόγιο ήταν στον Μάρτιο του 1983 και σκόρερ ήταν ο Στιβ Γκάτινγκ.

Τώρα, τον Απρίλη του 2021, ο Ντάνι Γουέλμπεκ στο 13ο λεπτό με διπλή προσπάθεια μπροστά από τον Ντιν Χέντερσον έβαλε μπροστά τους «γλάρους» του Γκρέιαμ Πότερ! Ο Άγγλος πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε εις βάρος της ομάδας του ελάχιστα λεπτά μετά το δοκάρι που είχε ο Γκρίνγουντ στο 9' χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στο σύνολο του Σόλσκιερ.

Η ένταση που είχε η Μπράιτον στο παιχνίδι της, οι χώροι που έβρισκε και η ταχύτητα με την οποία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα κενά όταν τα αντίκριζε, την οδήγησαν σε κεφαλιά στο δοκάρι από τον Ντανκ στο 19'!

Η Γιουνάιτεντ είχε να κάνει αρκετή δουλειά για ν' αλλάξει την κατάσταση και παρά το γεγονός πως της έλειπε η σπίθα στο επιθετικό κομμάτι, αρκούσε που είχε τον Μπρούνο Φερνάντες. Ο Πορτογάλος που μπορεί να κάνει τη διαφορά από το πουθενά, έκανε ασίστ προς τον Ράσφορντ στο 63' για το 1-1 του Άγγλου, που έφτασε στα 10 τέρματα για τη φετινή Πρέμιερ, έχοντας και 9 ασίστ. Στο 83' ολοκληρώθηκε η ανατροπή την οποία κυνήγησαν οι «κόκκινοι διάβολοι». Ο Μπρούνο είδε την κίνηση του Πογκμπά και από τα πόδια του Γάλλου ο Γκρίνγουντ πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά για το τελικό 2-1! 

 

 

Η Τότεναμ έκανε ανατροπή, είχε τεράστια ευκαιρία να βρεθεί ξανά στην πρω΄τη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από τις αρχές Ιανουαρίου όμως ο Γουίλοκ – που ανήκει στην Άρσεναλ και... είχε ένα κίνητρο παραπάνω για να σκοράρει – πλήγωσε πολύ την ομάδα του Μουρίνιο με το τελικό 2-2 της Νιούκαστλ κόντρα στα «σπιρούνια»!

Ο Χάρι Κέιν συνέχισε το κρεσέντο σκοραρίσματος για τη φετινή σεζόν καταφέρνοντας ν' απαντήσει άμεσα και μάλιστα δις στο γκολ που είχε πετύχει από το 28ο λεπτό ο Γουέλινγκτον βάζοντας μπροστά στο σκορ το σύνολο του Στιβ Μπρους. Μέσα σε ένα τετράλεπτο (30', 34'), η Τότεναμ πήρε κεφάλι με τον Άγγλο στράικερ να συνεχίζει ακάθεκτος έχοντας βρει δίχτυα και με την εθνική Αγγλίας. Παρ' όλα αυτά, οι «καρακάξες» πήραν σπουδαίο βαθμό, οι Λονδρέζοι έχασαν ευκαιρία για την τετράδα και ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέφερε πως κάτι τέτοιες καταστάσεις είναι υπαίτιες για τις άσπρες τρίχες στα μαλλιά του!

 

Στο «Βίλα Παρκ», η Φούλαμ μπορεί να πίστεψε πως θα μπορούσε να πάρει κάτι σημαντικό από το ματς με την Άστον Βίλα έχοντας προηγηθεί, όμως, οι «χωριάτες» έκαναν μεγάλο come-back επικρατώντας τελικά με σκορ 3-1. Ο Μίτροβιτς στο 61ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μινγκς για να σκοράρει και να βάλει μπροστά τους «cottagers», ωστόσο, ο Τρεζεγκέ που πέρασε με αλλαγή στο παιχνίδι για τη Βίλα, θα έφερνε τα πάνω – κάτω. Με δυο γκολ στα τελευταία 12 λεπτά και με τον Γουότκινς από πολύ κοντά να πετυχαίνει κι εκείνος γκολ, η ομάδα των Σμιθ και Τέρι πήρε τους τρεις βαθμούς, με τη Φούλαμ να παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.

 

Νωρίτερα το μεσημέρι σε ένα εκπληκτικό ματς, η Σαουθάμπτον έφτασε στο τελικό 3-2 απέναντι στην Μπέρνλι, σε ματς με τρομερή εξέλιξη, σε μια απόλυτα χορταστική κόντρα! Οι «άγιοι» βρέθηκαν στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη τη στιγμή που η ομάδα του Ντάις παραμένει πιο χαμηλά και φυσικά έχει το άγχος της παραμονής... Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 2-2, με τον Γουντ αρχικά να εκτελεί εύστοχα πέναλτι στο 12' και τον Βίντρα στο 28' από βαθιά μπαλιά του Μι να δίνει προβάδισμα δυο τερμάτων στους «clarets».

Ο Ντάνι Ινγκς που είχε επιστρέψει από τραυματισμό μαζί με τον Γουόλκοτ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο φτιάχνοντας το γκολ του Άρμστρονγκ στο 31' και πετυχαίνοντας εκείνος το 2-2 λίγο πριν την ανάπαυλα! Ο Πόουπ στα καρέ της Μπέρνλι πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, ωστόσο, ο Ρέντμοντ ήταν εκείνος που έγραψε το τελικό 3-2 με την απόλυτη ανατροπή στο 66ο λεπτό από ασίστ του Γουόλκοτ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης