Ένας μήνας που μπορεί να ανοίξει την πόρτα της ποδοσφαιρικής αθανασίας για τον Πεπ και την Μάντσεστερ Σίτι!

Από το βράδυ που κέρδισε την Λίβερπουλ για πρώτη φορά από το 2003 στο Άνφιλντ, η άποψή μου ήταν ότι το θέμα πρωτάθλημα έχει τελειώσει για την φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι για τρίτη φορά σε τέσσερις σεζόν θα είναι η πρωταθλήτρια απλά με τον επιβλητικό τρόπο που πέρασε από την έδρα της Λέστερ ήρθε πιο κοντά στο να πάρει και επίσημα πίσω το στέμμα της! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ένας μήνας που μπορεί να ανοίξει την πόρτα της ποδοσφαιρικής αθανασίας για τον Πεπ και την Μάντσεστερ Σίτι!

Αυτή λοιπόν ήταν η τέλεια αρχή για έναν τεράστια σημαντικό μήνα για τον Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του καθώς προσπαθούν να «κλείσουν» σε ένα ιστορικό τετραπλό ταμπλό όλες τις υποχρεώσεις τους. 

Το quadruple αποτελεί τον πόθο των οπαδών, των παικτών, του προπονητή και της ιδιοκτησίας της Σίτι στη συμπλήρωση 13 χρόνων από την εξαγορά του κλαμπ. Οι επόμενες 25 μέρες θα κρίνουν πάρα πολλά και υπάρχουν μπροστά οκτώ σημαντικά παιχνίδια σε όλα τα μέτωπα.

Ξεκινώντας τον Απρίλιο με το πειθαρχημένο αγωνιστικά αλλά και εντυπωσιακό 0-2 εναντίον μιας ομάδας που φέτος έχει πάρει 16 πόντους από τους Big 6, οι «πολίτες» θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τον μήνα με την κατάκτηση ενός ακόμη Carabao Cup και μια θέση τόσο στον τελικό του FA Cup όσο και στους ημιτελικούς του Champions League.

Φυσικά κάθε νίκη τους φέρνει και πιο κοντά επίσημα και στον τίτλο αφού αυτή τη στιγμή χρειάζονται τέσσερα τρίποντα στα υπόλοιπα παιχνίδια για να είναι και μαθηματικά πρωταθλητές!

Ο Στέρλινγκ , ο Γκιουντογκάν, ο Φόντεν και ο Μπερνάντο Σίλβα δεν ξεκίνησαν μένοντας στον πάγκο στο King Power Stadium, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έμοιαζαν σε κανένα σημείο πως θα είχα πρόβλημα απέναντι σε μια εξαιρετική αντίπαλο! 

Όταν πια ο Μεντί εκμεταλλεύτηκε μια αδύναμη κόντρα από τον Ολμπράιτον σκοράροντας, η ιστορία του ματς είχε κλείσει.

Η ομάδα της Πεπ κράτησε περισσότερα μηδέν (28) και δέχτηκε λιγότερα γκολ (26) σε όλους τους αγώνες από οποιαδήποτε άλλη στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης το 2020-21. 

Και αυτή ήταν η μεγάλη δύναμή της φέτος, όχι η επιθετική της επάρκεια που έτσι κι αλλιώς ξέραμε πως είναι σημαντική και καθοριστική.

Αλλάζοντας την άμυνά της, αποκτώντας τον Ντίας, πράγμα που έγινε μετά από την συντριβή στον πρώτο γύρο τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Λέστερ με εκείνο το εκκωφαντικό 2-5, η Σίτι ξεκίνησε να δένει ανασταλτικά και από το ματς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά και την επιστροφή του Στόουνς στην ενδεκάδα, το γλυκό έδεσε. Από εκεί και πέρα τα τέρματα που δέχτηκε ήταν ελάχιστα.

Τώρα στρέφει την προσοχή πίσω στο Champions League, μια διοργάνωση που δεν έχει ακόμη κερδίσει. Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν έχει κερδίσει αλλά ούτε στον τελικό δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί έχοντας μόνο μία παρουσία στα ημιτελικά με τον Πελεγκρίνι στον πάγκο το 2016. 

Η επίσκεψη της λαβωμένης Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Etihad την Τρίτη αποτελεί σημαντικό βήμα για τη σεζόν. Ένα καλό αποτέλεσμα θα μπορούσε να δώσει ανάσες και για τη συνέχεια χωρίς να χρειαστεί στη ρεβάνς να παίξει με πλήρη ομάδα εάν έχει πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. 

Ωστόσο αυτή η διοργάνωση έχει δείξει πάρα πολλές φορές πως κάθε πρόβλεψη είναι σαν να περπατάς πάνω σε τεντωμένο σκοινί!

Είναι όμως μπροστά μας ένας Απρίλιος που μπορεί να αποδειχθεί ο πιο κομβικός σε αυτό το ιστορικό εγχείρημα που θα ήθελε να ολοκληρώσει η Μάντσεστερ Σίτι στην φετινή σεζόν με τέσσερις διαφορετικούς τίτλους.

Μην απαντήσει κανείς ότι το έχει κάνει ήδη, όταν πρόπερσι πήρε τους τρεις εγχώριους, πρωτάθλημα, Κύπελλο και Carabao Cup συν το Τσάριτι Σιλντ γιατί η κόντρα που ξεκινάει τη σεζόν δεν είναι σούπερ κύπελλο, όπως μετράει στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Στην Αγγλία είναι για φιλανθρωπικό σκοπό, ουσιαστικά ένα επίσημο φιλικό στο οποίο δεν υπάρχει καν παράταση και το παιχνίδι κρίνεται απευθείας στα πέναλτι!

Η φετινή σεζόν δίνει μια ξεχωριστή ευκαιρία να κάνει ο Πεπ και η ομάδα του κάτι που δεν έχει μπορέσει κανείς, να πάρει δηλαδή τέσσερις σημαντικούς τίτλους την ίδια σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο. 

Κατά καιρούς όλες οι ξεχωριστές ομάδες που υπήρχαν στην Αγγλία το δοκίμασαν αλλά δεν είναι κάτι που συμβαίνει εύκολα. 

Το original τρεμπλ, αυτό που πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 παραμένει κάτι εξαιρετικά δύσκολο, ενώ η Σίτι πριν από δύο χρόνια κατάφερε αυτό που δεν είχε πετύχει ποτέ κανείς στην Αγγλία να πάρει όλους τους εγχώριους τίτλους. 

Θα είναι ένας σημαντικός Απρίλιος που μπορεί να ανοίξει την πόρτα της ποδοσφαιρικής αθανασίας για τον Γκουαρδιόλα και για τους ποδοσφαιριστές που αποτελούν αυτή την πραγματικά ξεχωριστή γενιά στην Μάντσεστερ Σίτι. 

Όπως έχει προειδοποιήσει ο ίδιος, ωστόσο, όλα μπορούν να χαθούν με μία κακή εμφάνιση και μία κακή βραδιά!