Επιβλητικό πέρασμα της... κανονικής Λίβερπουλ από το Λονδίνο! (vids)

Η Λίβερπουλ ανώτερη και πιο αποφασιστική από την Άρσεναλ πήρε ακριβώς αυτό που έπρεπε και που δικαιούταν στον απόλυτο βαθμό φτάνοντας στο τελικό 3-0 στο μεγάλο παιχνίδι του «Έμιρεϊτς». Ζότα αμέσως μετά την είσοδό του στο ματς και Σαλάχ τα γκολ των Πρωταθλητών Αγγλίας. Τέσσερις νίκες για τον τίτλο θέλει ακόμα η Σίτι μετά το 2-0 επί της Λέστερ, 2-1 η Λιντς την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.  



Επιβλητικό πέρασμα της... κανονικής Λίβερπουλ από το Λονδίνο! (vids)

Η Λίβερπουλ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, δίχως όμως να σημαίνει αυτό ότι έφτιαξε και πάρα πολλές καλές στιγμές για γκολ. Ωστόσο, ο χώρος της μεσαίας γραμμής με την κινητικότητα των Φαμπίνιο, Τιάγκο και Μίλνερ έκανε την ομάδα του Κλοπ να φτάσει σε ποσστά κατοχής της μπάλας πάνω από το 70%, με τον αρχηγό της ομάδας σε αυτό το ματς να χάνει και τεράστια ευκαιρία με σουτ στο 35' από το ύψος της περιοχής από γύρισμα του Άρνολντ.

Οι «κόκκινοι» δεν άφηναν τους Λονδρέζους να βγουν από το μισό τους γήπεδο, πίεζαν ψηλά, προσπαθούσαν με τους Μανέ και Φιρμίνο να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις, ωστόσο, το πρώτο ημίχρονο δεν ξέφυγε από το 0-0. Η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν ακριβώς η ίδια μέχρι να καταλάβει η Άρσεναλ ότι μπορούσε να ευνοηθεί και να κάνει κάτι περισσότερο στο χορτάρι αν ανέβαινε να πιέσει λίγο πιο ψηλά. Ο Αρτέτα πέρασε στο ματς τον Ελνένι στα χαφ αντί του Θεμπάγιος και ο Κλοπ απάντησε με Ζότα αντί του... Ρόμπερτσον, με τον Μίλνερ να πηγαίνει αριστερα πίσω και τον Φιρμίνο να οπισθοχωρεί προς τα χαφ για την Λίβερπουλ. Και ο Ζότα κατάφερε αμέσως να κάνει τη διαφορά!

Στο 64' ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Πορτογάλος πήρε την κεφαλιά κόντρα σε Τσέιμπερς και Χόλντινγκ για το 1-0. Πολύ γρήγορα ήρθε και δεύτερο γκολ με τον Σαλάχ στο 68', με τον Αιγύπτιο να κερδίζει τη μονομαχία με τον Γκάμπριελ και να πλασάρει σωστά κάτω από τα πόδια του Λένο γράφοντας το 2-0! Μάλιστα, λίγο αργότερα ο «Φαραώ» έχασε τετ-α-τετ με τον Λένο να τον κερδίζει, έπειτα από ωραία προωθημένη μπαλιά του Φιρμίνο.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 82' με τον Γκάμπριελ να κάνει λάθος, τον Αλεξάντερ – Άρνολντ να κλέβει, τον Σαλάχ να γυρίζει στην περιοχή και τον Ζότα με δυνατό σουτ να ολοκληρώνει τη μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ. Προφανώς η κουβέντα για την 4άδα συνεχίζεται δίχως διακοπή μετά και από αυτό το αποτέλεσμα των «κόκκινων»...

 

 

 

Η Σίτι πέρασε και από το Λέστερ με το υπέρ της 2-0 και απέχει πλέον τέσσερις νίκες για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, έχοντας απόσταση 17 βαθμών από τον πιο κοντινό διώκτη της!

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα χρειάστηκαν δυο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στο πρώτο παιχνίδι μετά την επισημοποίηση του φινάλε της συνεργασίας με τον Σέρχιο Αγουέρο έπειτα από μια ολόκληρη δεκαετία κοινής διαδρομής!

Ο Μπέντζαμιν Μεντί με ντρίμπλα και δεξί (!) σουτ άνοιξε το σκορ για τους «πολίτες» στο 58ο λεπτό, με τον Φερναντίνιο να έχει γκολ που δεν μέτρησε ποτέ, τον Ντε Μπρόινε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και τον Μαχρέζ να χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Σμάιχελ ν' αντιδρά σωστά.

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 74ο λεπτό με εύκολο τελείωμα του Ζέσους από ασίστ του Στέρλινγκ, με τον Ντε Μπρόινε να έχει κάνει μαγική κάθετη πάσα!

 

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Λιντς είχε επικρατήσει 2-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με δυο τέρματα νωρίς στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης εξασφαλίζοντας όλους τους βαθμούς από το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι μονάχα η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο και είχε πολλές ευκαιρίες για να πάρει πολύ άνετα τους τρεις βαθμούς.

Στο 12ο λεπτό ο Χάρισον με εύκολο πλασέ από ασίστ πάρε – βάλε του Ραφίνια άνοιξε το σκορ, τα «παγώνια» έχασαν πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όμως στο 45' + 2' ο Όσμπορν από κοντά έστειλε τη μπάλα μέσα από την τελική γραμμή και ισοφάρισε σε 1-1 για τις «λεπίδες».

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιαγκέλκα πέτυχε αυτογκόλ με προβολή από γύρισμα που έγινε από αριστερά και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 που θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό υπέρ της Λιντς.

 

Κώστας Ζάλιαρης