Κίραν Τίρνεϊ: Χατ-τρικ στις... ασίστ!

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης ανάμεσα σε Σκωτία και Νησιά Φερόε αναδείχθηκε ο Κίραν Τίρνεϊ. με τον ακραίο οπισθοφύλακα της Άρσεναλ να δίνει 3 στη νίκη (4-0) της εθνικής ομάδας της χώρας του!   



Κίραν Τίρνεϊ: Χατ-τρικ στις... ασίστ!

Σπουδαίο ήταν το βράδυ της Τετάρτης για τον Κίραν Τίρνεϊ, με τον αριστερό οπισθοφύλακα της Σκωτίας να έχει άμεση συμμετοχή στα 3 από τα 4 γκολ που σημείωσαν οι Σκωτσέζοι στο Χαμπντεν Παρκ απέναντι στα Νησιά Φερόε.

Ο Τίρνεϊ κατόρθωσε μέσα σε μία ώρα αγώνα να δώσει τρεις φορές την τελική πάσα, προκειμένου ο ΜακΓκιν αρχικά και ο Άνταμς στην συνέχεια να σκοράρουν και η Σκωτία να φτάσει σε μία άνετη επικράτηση.

Η προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο, έλαβε χώρα δύο χρόνια νωρίτερα, όπου ένας άλλος ποδοσφαιριστής της Premier League, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έδωσε τρεις ασίστ στο ίδιο γήπεδο, στην ευρεία νίκη του Βελγίου με 0-4 απέναντι στην Σκωτία.

Πρόκειται άλλωστε για το πιο παραγωγικό παιχνίδι του Τίρνεϊ στην καριέρα του, αγωνιζόμενος μάλιστα σαν κεντρικός αμυντικός, με τον Σκωτσέζο να έχει σημειώσει περισσότερες από μία ασίστ στο ίδιο παιχνίδι, μόλις δύο φορές την τελευταία πενταετία.

Σε κάθε περίπτωση, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που ο Τίρνεϊ συμμετέχει σε γκολ της ομάδας της χώρας του, καθώς μέχρι τώρα, σε 19 αναμετρήσεις δεν είχε καταφέρει να συνεισφέρει επιθετικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ