Ο Αγουέρο είναι ο μόνος που μπορούσε να φτιάξει μία φάση από το πουθενά!

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, δεν πρόκειται να ανανεώσει με τους «πολίτες» στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς και θα αποτελέσει παρελθόν όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ίδιος ο σύλλογος και μαζί του θα τελειώσει μια ολόκληρη εποχή. Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Αγουέρο είναι ο μόνος που μπορούσε να φτιάξει μία φάση από το πουθενά!

Το καλοκαίρι του 2011 όταν ο Κουν Αγουέρο υπέγραφε την μετακίνησή του από τη Μαδρίτη στον Βορρά της Αγγλίας για να παίξει με τη Μάντσεστερ Σίτι κανεις δεν θα φανταζόταν πως θα εξελισσόταν στον σπουδαιότερο παίκτη που θα φορούσε ποτέ τη φανέλα των Cityzens.

Το όνομά του θα είναι πάντα συνυφασμένο με το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου έπειτα από 44 ολόκληρα χρόνια. 

Ο Αγουέρο διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναγέννηση της Σίτι τα σημειώνοντας όχι μόνο το περιβόητο γκολ στο 3-2 με την ΚΠΡ το 2012, το οποίο έδωσε τον πρώτο τίτλο πρωταθλητή στον συλλογο, αλλά και γιατί πάντα ήταν εκεί στα κρίσιμα ματς!

Είχε πάντα καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει η ομάδα σε τρεις ακόμη τίτλους στην Premier League, ένα FA Cup και πέντε League Cup. 

Του έχει λείψει μόνο ένας τίτλος αλλά έχει ακόμα περιθώριο να το διορθώσει μέχρι τον Μάιο όταν θα πει και επίσημα το αντίο στους φίλους του συλλόγου. Δηλαδή την κατάκτηση της κορυφής στην Ευρώπη. Θα ήταν υπέροχο για αυτόν τον καταπληκτικό ποδοσφαιριστή να φύγει έχοντας και το μετάλλιο του πρωταθλητή Ευρώπης από τα Eastlands. 

Αλλά και αυτό να μην συμβεί, το όνομά του πάντα θα είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του συλλόγου ότι κι αν ακολουθήσει και ότι κι αν κατακτήσει στο μέλλον η Μάντσεστερ Σίτι.

Θα υπάρξει ένα άγαλμα το οποίο θα μπει δίπλα σε εκείνα του Κομπανί και του Σίλβα στο Etihad σαν φόρος τιμής στον παίκτη που έχει σημειώσει 257 γκολ σε 384 εμφανίσεις για τον σύλλογο και έγινε το 2017 ο πρωτος σκόρερ στην ιστορία της ομαδας. 

Καθόλου εύκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι ουσιαστικά σε έξι χρόνια μεταβλήθηκε στον πρώτο σκόρερ του κλαμπ! Η γκάμα από τα τέρματα που έχει πετύχει ατελείωτη, έχοντας μία ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις σε κλάσμα δευτερολέπτου, να μην είναι μόνο ένας φορ περιοχής αλλά να σουτάρει και από μακριά αλλά κυρίως να μπορεί να δημιουργήσει την φάση από το πουθενά!

Δεν είναι τυχαίο πως παρότι έχει ν' αγωνιστεί βασικός σχεδόν ένα χρόνο και έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα και αυτό με πέναλτι τους τελευταίους 14 μήνες, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν να τον έχουν την επόμενη σεζόν στο ρόστερ τους! 

Η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ατλέτικο είναι αυτες που έχουν εκφράσει ήδη την επιθυμία να τον εντάξουν στη δύναμή τους. 

Χθες κυκλοφόρησε μία πληροφορία και για την Τσέλσι που θα ήθελε να κοιτάξει την περίπτωση της απόκτησής του, ενώ δεδομένα άλλες δύο ομάδες της Premier League θα ήταν διατεθειμένες να τον εντάξουν στο ρόστερ τους αν ήθελε κι αυτός, η Γουέστ Χαμ και Νιούκαστλ.

Ο Αγουέρο έχει τουλάχιστον δύο καλά χρόνια μπροστά του ειδικά αν πάει σε μία ομάδα που δημιουργεί φάσεις και παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. 

Το σίγουρο είναι πως για την Μάντσεστερ Σίτι θα είναι διαχρονικό σημείο αναφοράς και παρότι αναδείχθηκε μόλις μία φορά πρώτος σκόρερ στην Premier League όλα αυτά τα χρόνια νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που θα διαφωνήσει πως οι αντίπαλοι αμυντικοί θα ηρεμήσουν που δεν θα τον βλέπουν απέναντί τους. 

Θεωρώ πως την ικανότητά του ακόμα και σε παιχνίδια που υπήρχαν κλειστές άμυνες απέναντι του, να βγει από την περιοχή να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει φάση μόνος του, δεν την είχε κανείς από τους επιθετικούς τις τελευταίες δεκαετίες στο αγγλικό πρωτάθλημα! 

Η Μάντσεστερ Σίτι εχει τα λεφτά να βρει παίκτες που θα καλύψουν το κενό του, ωστόσο από πλευράς εμβληματικότητας το όνομα του Αγουέρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με την ιστορία του συλλόγου!