Αναμνήσεις από γκολ με το Σαν Μαρίνο έχει μόνο ο Κέιν...

Προ των πυλών είναι πλέον τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους Άγγλους να ξεκινούν το «ταξίδι» τους την Πέμπτη απέναντι στο Σαν Μαρίνο, πράγμα που μόνο ο Χάρι Κέιν μπορεί να αντιληφθεί στο έπακρο.   



Αναμνήσεις από γκολ με το Σαν Μαρίνο έχει μόνο ο Κέιν...

Είναι η 7η φορά που Αγγλία και Σαν Μαρίνο, αναμένεται να τεθούν αντιμέτωποι, στα προκριματικά μίας διοργάνωσης, με τις δύο χώρες να έχουν κοντραριστεί άλλες 6 φορές, στις οποίες οι Άγγλοι επικράτησαν με χαρακτηριστική ευκολία.

Συνολικά μάλιστα έχουν σκοράρει 37 φορές και έχουν δεχθεί μόλις 1 γκολ, από τον Νταβίντ Γκουαλτιέρι, ο οποίος στα 10 ματς που αγωνίστηκε με την φανέλα της χώρας του, σκόραρε μόλις 1 φορά όντας βασικός, απέναντι στους Άγγλους, στα 8,3 δευτερόλεπτα, 27 χρόνια πριν!

Η τελευταία τους συνάντηση χρονολογείται πριν από 7 χρόνια, όταν η ομάδα του Ρόι Χότζον είχε επικρατήσει με συνολικό σκορ 11-0 και τους Γουόκερ, Λουκ Σο,Στέρλινγκ και Χάρι Κέιν να είναι οι μοναδικοί συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα. 

Ο τελευταίος μάλιστα είναι ο μοναδικός από την σημερινή ομάδα της Αγγλίας που έχει κατορθώσει να σκοράρει απέναντι στο Σαν Μαρίνο, ενώ ο Σάουθγκεϊτ, δεν βρήκε ποτέ στον δρόμο του στις 57 συμμετοχές που κατέγραψε με την Αγγλία την ομάδα που αντιπροσωπεύει τον Άγιο Μαρίνο.

Πρώτος σκόρερ της Αγγλίας στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ (5 γκολ), με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να είναι ο μοναδικός εν ενεργεία Άγγλος ποδοσφαιριστής που έχει  βρει δίχτυα απέναντι στο Σαν Μαρίνο 3 φορές! 

Αντίθετα, όταν ο Ίαν Ράιτ σημείωνε το τέταρτο προσωπικό του τέρμα στις μεταξύ τους συναντήσεις, και το πρώτο του χατ-τρικ με την φανέλα της χώρας του,πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν τώρα την αποστολή της Αγγλίας, δεν είχαν καν γεννηθεί, όπως ο Γουότκινς, ο Μπέλιγχαμ, ο Φόντεν, ο Σακά και ο Κάλβερτ Λιούιν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ