Φρανκ Γουόρθινγκτον: Ο Μπεστ της «εργατικής τάξης» και η μεταγραφή στη Λίβερπουλ που δεν έγινε ποτέ!

«Έφυγε» στα 72 του χρόνια χτυπημένος από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του αγγλικού ποδοσφαίρου της δεκαετίας του '70, ο Φρανκ Γουόρθινγκτον.   



Φρανκ Γουόρθινγκτον: Ο Μπεστ της «εργατικής τάξης» και η μεταγραφή στη Λίβερπουλ που δεν έγινε ποτέ!

Σε μία καριέρα σχεδόν δύο δεκαετιών, αγωνίστηκε σε 20 ομάδες μεταξύ των οποίων στην Χάντερσφιλντ, την Λέστερ, την Μπόλτον, την Λιντς Γιουνάιτεντ και την Πρέστον, ενώ αγωνίστηκε και οκτώ φορές στην εθνική Αγγλίας, όλες το 1974. 

Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της σεζόν 1978 – 79, με 24 τέρματα μπροστά από τον Κένι Νταλγκλίς της Λίβερπουλ και σκόρερ εκείνη τη σεζόν ενός από τα ωραιότερα τέρματα όλων των εποχών στο αγγλικό ποδόσφαιρο εναντίον της Ίπσουιτς.

Για αυτούς που παρακολουθούσαν στενά το αγγλικό ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή αποτελούσε πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πως ήταν δυνατόν ένας παίκτης με τόσα πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά και εξαιρετικός στο να χειρίζεται την μπάλα και να σκοράρει, όπως ο Φρανκ  Γουόρθινγκτον, να έπαιξε μόλις οκτώ φορές στην εθνική ομάδα αλλά αυτό είχε να κάνει περισσότερο με την άστατη ζωή την οποία έκανε.

Ο Γκάρι  Λίνεκερ αποχαιρετώντας τον, στο Twitter έκανε λόγο για τον παιδικό του ήρωα, ενώ δεκάδες ήταν τα μηνύματα από πολλούς παλιούς ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Μια ιστορία σχετικά με τη ζωή του που είναι λιγότερο γνωστή είναι η  μεταγραφή του στη Λίβερπουλ το 1972 όταν μετά από επιθυμία του Μπιλ Σάνκλι οι reds συμφώνησαν να τον αποκτήσουν από την Χάντερσφιλντ. 

Ο Γουόρθινγκτον πήγε στο Άνφιλντ υπέγραψε και φωτογραφήθηκε, με τον Σάνκλι και τον βοηθό του, Πέισλι υπό το βλέμμα του γενικού γραμματέα του συλλόγου και υπευθύνου μεταγραφών που ήταν ο Πίτερ Ρόμπινσον.

Ωστόσο το ίδιο απόγευμα ή μεταγραφή χάλασε όταν βρέθηκε στα ιατρικά τεστ πως είχε υψηλή αρτηριακή πίεση, κάτι που τελικά παρά τις προσπάθειες που έγιναν από πλευράς γιατρών να βρουν από που προερχόταν δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί! 

Έτσι έμεινε στην Χάντερσφιλντ και μετά τον απέκτησε η Λέστερ. Ο Σάνκλι τον ήθελε για παρτενέρ του Κεβιν Κίγκαν πιστεύοντας πως ταίριαζε πολύ περισσότερο στο στυλ παιχνιδιού του συλλόγου από τον πανύψηλο Ουαλό, Τζον Τόσακ. 

Τελικά η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ και το δίδυμο Κίγκαν και Τόσακ κέρδισε τα πάντα με την Λίβερπουλ τα επόμενα χρόνια!

Ο προπονητής του στη Μπόλτον, Ίαν Γκριβς  τον είχε αποκαλέσει τον Τζορτζ Μπεστ της εργατικής τάξης!