Τίλεμανς: Σκοράρει και η Λέστερ πάντα παίρνει κάτι...

Ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι του Γιούρι Τίλεμανς παρακολούθησαν οι φίλοι της Λέστερ, οι οποίοι αντίκρισαν τον μέσο της ομάδας τους, να σκοράρει για 5η φορά μέσα στο 2021, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην καταφέρνει να περιορίσει τις επιθετικές αρετές του.  



Τίλεμανς: Σκοράρει και η Λέστερ πάντα παίρνει κάτι...

Ήταν η 97η συμμετοχή του με τα μπλέ των «αλεπούδων». Παράλληλα η επιλογή του Μπρένταν Ρότζερς να ξεκινήσει τον Τίλεμανς βασικό σηματοδότησε την 83η φορά που ο Βέλγος βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της Λέστερ. 

Δεν έχει λάβει λεπτό συμμετοχής μόλις σε 3 ματς από τα συνολικά 100 που έχει δώσει η ομάδα του, σε όλες τις διοργανώσεις, από τα μέσα Ιανουαρίου του 2019 και έπειτα που τον έφερε στο Λέστερ.

Συνολικά λοιπόν ο Γιούρι Τίλεμανς έχει καταγράψει 7.932 λεπτά με την φανέλα των Πρωταθλητών του 2016 και έχει σκοράρει 16 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με την ομάδα του να ξέρει πως δύσκολα θα χάσει όταν αυτός βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Έχει σκοράρει σε 54 ματς στην καριέρα του αλλά έχει γνωρίσει μόλις 6 ήττες! Αυτό βεβαίως συνεχίζεται και στην Λέστερ, με τον Τίλεμανς να έχει σκοράρει αλλά εν τέλει να καταλήγει να χάνει, μόλις μία φορά, τον προηγούμενο μήνα, στο 1-3 της Άρσεναλ στο Κίνγκ Πάουερ. 

Oι «κανονιέρηδες» μάλιστα μαζί με την Λιντς αποτελούν τις μοναδικές ομάδες που έχουν δει τον 23χρονο μέσο να σκοράρει εναντίον τους περισσότερες από μία φορές!

Aνάλογες είναι οι επιδόσεις της Λέστερ όταν ο Βέλγος πετύχει γκολ και από την άσπρη βούλα, με τις «αλεπούδες» να μετρούν 3 νίκες, έχοντας σκοράρει 3,4 και 5 φορές αντίστοιχα απέναντι σε Μπρέντφορντ, Λιντς και Μάντσεστερ Σίτι.

Οξύμωρο πάντως είναι πως δεν έχει σκοράρει ποτέ ως αλλαγή τα τελευταία 2,5 χρόνια, ενώ τα 37 τέρματα από τα συνολικά 57 γκολ που έχει πετύχει έχουν λάβει χώρα στο δεύτερο 45άλεπτο.

Η τελευταία φορά μάλιστα που πέτυχε γκολ προερχόμενος από τον πάγκο ήταν τον Φλεβάρη του 2017, όπου σκόραρε δις σε 31 λεπτά συμμετοχής.

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ