Ο Ομπαμεγιάνγκ περιμένει τη στιγμή που η τύχη θα τον αγκαλιάσει ξανά

Πολλές ήταν οι ευκαιρίες που δημιούργησε η Άρσεναλ στην δεύτερη εντός έδρας ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις για το 2021, στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να θέλει αλλά...να μην μπορεί να «τελειώσει» νωρίτερα την υπόθεση πρόκριση για την ομάδα του.  



Ο Ομπαμεγιάνγκ περιμένει τη στιγμή που η τύχη θα τον αγκαλιάσει ξανά

Μία χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα εξακολουθεί να είναι η φετινή για τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος ναι μεν έχει ανεβάσει την απόδοσή του, σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά συνεχίζει να μην μπορεί να βρει ξανά τα τελειώματα των φάσεων που τον έχουν κάνει να θεωρείται έναν από τους σταθερότερους, βάσει επιδόσεων, σέντερ φορ του πλανήτη.

Στην αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό στο Έμιρέιτς σούταρε 5 φορές, με τις περισσότερες εκ των ευκαιριών του να χαρακτηρίζονται αναμφίβολα «κλασσικές», δίχως όμως να κατορθώσει να πετύχει γκολ στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. 

Ανάλογες μάλιστα ήταν οι προσπάθειές του και στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με τον Γκαμπονέζο να έχει βρει τρεις φορές την δυνατότητα να σκοράρει, αλλά είτε η ατυχία, είτε το δοκάρι, είτε ο Ζοσέ Σα να τον έχουν σταματήσει.

Κάπως έτσι ο Ομπαμεγιάνγκ, έφτασε τις 12 τελικές προσπάθειες στα τελευταία 4 ματς του Europa League που έχει λάβει μέρος, έχοντας φυσικά και τα δύο τέρματα που «χάρισαν» στην Άρσεναλ την πρόκριση απέναντι στην Μπενφίκα στον προηγούμενο γύρο.

Όσες φορές λοιπόν επιχείρησε να σκοράρει στα 4 πιο πρόσφατα παιχνίδια που συμμετείχε στην Ευρώπη, άλλες τόσες το έκανε και στην Premier League τις τελευταίες 40 ημέρες, με την διαφορά πως αγωνίστηκε σε 2 περισσότερες αναμετρήσεις, εκ των οποίων η Μάντσεστερ Σίτι δεν του επέτρεψε καν να επιχειρήσει να τελειώσει έστω μία φάση!

Παρόλα αυτά, μετά το χατ τρικ με την Λιντς και την πρόσφατη αναμέτρηση με την Μπέρνλι στο Τερφ Μουρ, όπου άνοιξε νωρίς λογαριασμό, πετυχαίνοντας το 9ο του φετινό τέρμα με το δεξί, σκόραρε δύο περισσότερα τέρματα από ότι στο Europa League.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό δεν δίστασε να πάρει 5 φορές την πρωτοβουλία να «ξεμπλοκάρει» την ομάδα του, με αποτέλεσμα να θεωρείται μία από τις πιο παραγωγικές του βραδιές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ