Ο Μουρίνιο δεν έχει συνηθίσει το... 3+ των αντιπάλων στα γκολ!

Μεγάλες αναμένονται οι συνέπειες του αποκλεισμού που υπέστη η Τότεναμ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τόσο για τους Λονδρέζους, όσο και για τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος αντίκρυσε μόλις για 3η φορά δική του ομάδα να γνωρίζει ήττα με 3 τέρματα διαφορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.  



Ο Μουρίνιο δεν έχει συνηθίσει το... 3+ των αντιπάλων στα γκολ!

Μία τεράστια έκπληξη έλαβε χώρα στο «Μάξιμιρ», με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, να γυρνάει το 2-0 του πρώτου αγώνα και να παίρνει με 3-0 την νίκη-πρόκριση στην παράταση. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης είναι αναμφίβολα ο Μίζλαβ Όρσιτς, ο οποίος πετυχαίνοντας για 4η φορά χατ-τρικ στην καριέρα του, πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε σε μία ιστορική ανατροπή.

Από την άλλη πλευρά, ιστορία με αρνητικό πρόσημο έγραψε η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, με την Τότεναμ να εξακολουθεί να μην είναι σε καλή κατάσταση και με τον οδυνηρό αποκλεισμό της να φτάνει τις 8 ήττες στα τελευταία 15 παιχνίδια, την στιγμή που για να φτάσει στα 8 ανεπιτυχή αποτελέσματα την τελευταία φορά που βρέθηκε σε ανάλογη κατάσταση, χρειάστηκαν 46 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Επιπλέον, ο Πορτογάλος τεχνικός βίωσε για δεύτερη φορά με την ίδια ομάδα μία τόσο κακή βραδιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και για τρίτη συνολικά στην καριέρα του με την προηγούμενη να είναι ένα χρόνο πριν απέναντι στην Λειψία, όπου όπως και χθες, έτσι και τότε, ο Σον απουσίαζε. 

Η πρώτη ήταν 8 χρόνια νωρίτερα, όταν όντας στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ηττήθηκε από την Ντόρτμουντ με 4-1, σε μία μαγική βραδιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ο οποίος σημείωσε 4 γκολ!

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών περιπτώσεων αποτελεί ο αποκλεισμός τον μήνα Μάρτιο, με την Τότεναμ να γίνεται η πρώτη αγγλική ομάδα την τελευταία πενταετία που αποτυγχάνει να προκριθεί, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων από την πρώτη αναμέτρηση. 

Σε κανένα μάλιστα από τα 3 παιχνίδια και τις τρεις εκτός έδρας ήττες των “spurs”, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να έχει σκοράρει λιγότερες από δύο φορές κατά της ομάδας του Μουρίνιο και να έχει ξεκινήσει βασικός!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ