Πρώτη φορά ήττα την ίδια μέρα στην Ευρώπη για Άρσεναλ και Τότεναμ

Τι και αν όταν συναντώνται μία ολόκληρη πόλη μοιράζεται στα δύο; Τι και αν έχουν τόσα να χωρίσουν; Με την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων στο πλαίσιο του Europa League, και το κοινό αποτέλεσμά τους, Άρσεναλ και Τότεναμ, μας έδωσαν κάτι να μας θυμίζει πως και οι δύο... προέρχονται από το Λονδίνο.  



Πρώτη φορά ήττα την ίδια μέρα στην Ευρώπη για Άρσεναλ και Τότεναμ

Με διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίστηκε η ήττα σε κάθε «στρατόπεδο». Η μεν Άρσεναλ κατόρθωσε να προκριθεί, διαχειριζόμενη το 1-3 της πρώτης αναμέτρησης απέναντι στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός πως αγχώθηκε για μισή ώρα με το προβάδισμα των «ερυθρολεύκων», ενώ η Τότεναμ «κατάφερε» να αποκλειστεί από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μη μπορώντας να υπερασπιστεί το 2-0 της πρώτης αναμέτρησης.

Με τις δύο αυτές ήττες, οι δύο ομάδες από το Λονδίνο «χάραξαν» διαφορετική πορεία στην συνέχεια της σεζόν, με τους Κανονιέρηδες να συνεχίζουν την προσπάθειά τους στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τους “spurs” που στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον «μαραθώνιο» της Premier League.

Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα μάλιστα, αποτελούν και την πρώτη φορά που και οι δύο γνωρίζουν την ήττα, την ίδια μέρα, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, πράγμα οξύμωρο αν συγκριθεί με τις φορές που έχουν φύγει από το γήπεδο με ίδια συναισθήματα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

Πιο αναλυτικά, Άρσεναλ και Τότεναμ έχουν 10 κοινά αποτελέσματα στην Premier League την σεζόν 2020-2021, έχοντας 6 νίκες, 3 ήττες και μόλις μία ισοπαλία, την ίδια εβδομάδα. Αν μάλιστα μπει κάποιος στην διαδικασία να βρει τα αποτελέσματά τους το ίδιο 24άωρο, θα διαπιστώσει πως τα μισά κοινά τους αποτελέσματα έχουν έρθει την ίδια ημέρα, με τα 3 από τα 5 να έχουν σημειωθεί από τις 2 Γενάρη και έπειτα, όπου επικράτησαν με 7-0 συνολικό σκορ επί της Γουέστ Μπρομ και της Λιντς αντίστοιχα.

Τέλος, άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως από τα 7 τέρματα που σκόραραν αθροιστικά, μόλις 2 προέρχονται από Άγγλους. 

Αναφερόμαστε στον Κέιν και τον Σάκα, οι οποίοι είχαν οδηγήσει τις ομάδες τους με προβάδισμα δυο τερμάτων στ' αποδυτήρια, και πλέον αμφότεροι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ