Μεγαλειώδης πρόκριση της Γιουνάιτεντ στο Μιλάνο! (vid)

Με τον Πολ Πογκμπά να επιστρέφει έπειτα από ενάμιση μήνα, να μπαίνει με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και να σκοράρει άμεσα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 1-0 της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ μετά και το 1-1 του πρώτου ματς!  



Μεγαλειώδης πρόκριση της Γιουνάιτεντ στο Μιλάνο! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σίγουρα ήθελε κάτι αρκετά πιο επιθετικό από αυτό που παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο, αν ήθελε να διατηρήσει τις ελπίδες της για την πρόκριση στο «Σαν Σίρο». Το 0-0 του πρώτου μέρους στο Μιλάνο ήταν ενδεικτικό της εικόνας των δύο ομάδων με την πιο δυνατή φάση να έρχεται λίγα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα με ένα γυριστό σουτ του Κρούνιτς εντός περιοχής που πέρασε δίπλα από την εστία του Ντιν Χέντερσον.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και με την είσοδο του Πολ Πογκμπά, η Γιουνάιτεντ άρχισε να πιέζει ψηλά και κατάφερε να βρει γκολ με τον Γάλλο χαφ, δυο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι! Σε φάση διαρκείας με συμμετοχή των Τζέιμς, Φρεντ και Μπρούνο Φερνάντες, ο Μέιτε αποτυγχάνει υπό την πίεση του Πορτογάλου χαφ να διώξει, ο Πογκμπά περιμένει σε πλάγια θέση και βρίσκει ευκαιρία να «εκτελέσει» τον Ντοναρούμε για το 1-0 στο 48'!

Η Μίλαν πέρασε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ματς λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα για να βοηθήσει στην επίθεση, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό για το γκολ που θα οδηγούσε στην παράταση. Στο 74' νικώντας τον Σο στον αέρα πήρε την κεφαλιά την οποία έδιωξε εντυπωσιακά ο Χέντερσον και η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ελέγξει, να αποφύγει κινδύνους, να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις με τον Τζέιμς, να χάσει μια κεφαλιά με τον Πογκμπά στο 88' και να πάρει τελικά την πρόκριση!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης