Πέρασε με γλυκιά ήττα (vid)

Αν και ηττήθηκε με σκορ 1-0 στο Λονδίνο, η Άρσεναλ ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού χάρη στο υπέρ της 3-1 από το πρώτο ματς στο Φάληρο και συνεχίζει στα προημιτελικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ! Ο Ελ Αραμπί το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τους παίκτες του Αρτέτα...



Πέρασε με γλυκιά ήττα (vid)

Η Άρσεναλ είχε μεν το υπέρ της 3-1 από το Φάληρο, ήταν όπως ακριβώς έπρεπε με υπεροχή από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μέχρι και τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, όμως ξανά αντίκρισε τις αδυναμίες της στην άμυνα και κατάλαβε ότι ήταν πιθανό να «καεί» αν δεν προσέξει. Κι αφού στο 18ο λεπτό ο Πεπέ έχοντας περάσει και τον Σα από δεξιά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε κενή εστία λόγω της κόντρας του Παπασταθόπουλου, στο 20' ο Ελ Αραμπί ολομόναχος απέναντι από τον Λένο είδε τον πορτιέρε της Άρσεναλ να διώχνει με το δεξί γόνατο!

Οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν να είναι καλύτεροι, όμως το παιχνίδι είχε σημεία που ήταν μοιρασμένο στον αγωνιστικό χώρο με τον Ολυμπιακό να παίρνει μέτρα και να επιχειρεί να επενδύσει σε αυτή τη μεγάλη χαμένη του ευκαιρία για να πάρει ψυχολογία και να κυνηγήσει περισσότερο γκολ. Στο δεύτερο μέρος αυτό ήρθε από νωρίς και οι «κανονιέρηδες» πλέον έπρεπε να προσέξουν πάρα πολύ... Σε αντεπίθεση στο 50ο λεπτό, ο Μασούρας άφησε στον Ελ Αραμπί κι αυτός με σουτ που κόντραρε στον Γκάμπριελ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες κάνοντας το 1-0! Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν ξαφνικά σε μια κατάσταση που έπρεπε κάπως να βρουν τρόπο να κόψουν τον αέρα των «ερυθρόλευκων», όμως, όφειλαν να είναι τρομερά προσεκτικοί.

Ο Ολυμπιακός είχε απειλητική διάθεση, πατούσε περιοχή, η Άρσεναλ έδειχνε αρκετά επηρεασμένη και με το μυαλό να έχει κλειδώσει στο αμυντικό κομμάτι, όμως στο 79' ο Πεπέ με αριστερό πλασέ έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας πάνω στον Σα. Στο 80' έχασε και ο Ομπαμεγιάνγκ τετ-α-τετ με το σκαφτό να φεύγει άουτ παρά την άνεση που είχε να κάνει τα πάντα για να σκοράρει, στο 83' ο Μπα αποβλήθηκε για κακή αντίδραση μετά από φάουλ που έκανε στον Μαρτινέλι και η ήττα δεν πείραξε καθόλου τους Λονδρέζους που πέρασαν στα προημιτελικά.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης