Προημιτελικά με έντονο γερμανικό χρώμα

“Hier”, δηλαδή “παρών” στα γερμανικά, θα φωνάξουν 4 προπονητές στην κλήρωση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, 4 προπονητές από την ίδια χώρα και συγκεκριμένα τη Γερμανία, θα συμμετάσχουν στα προημιτελικά.  



Προημιτελικά με έντονο γερμανικό χρώμα

Με την ολοκλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, σφραγίστηκαν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά του θεσμού κι έτσι οι Έντιν Τέρτσιτς (Ντόρμουντ), Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ), Τόμας Τούχελ (Τσέλσι) και Χάνζι Φλικ (Μπάγερν Μονάχου) γράφουν ιστορία εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα τους, ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα τις κληρωτίδας, με έναν «γερμανικό εμφύλιο» σε επίπεδο πάγκων να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Κι αν για τον «Βενιαμίν» (40 ετών) της γερμανικής τετράδας, Έντιν Τέρτσιτς, η παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι πρωτόγνωρη, οι υπόλοιποι τρεις έχουν ήδη φτάσει μέχρι τον τελικό του θεσμού.

Οι Κλοπ και Φλικ μάλιστα έχουν σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στους δύο τελευταίους τελικούς (2018/19 και 2019/20 αντίστοιχα).

Διονύσης Γαλιατσάτος