Ο Καντέ βρήκε τον εαυτό σε μια Τσέλσι του Τούχελ που μασάει σίδερα!

Ποιος είδε το σπριντ του Καντέ στο δευτερο γκολ για την Τσέλσι στο 93ο λεπτό; Αυτό από μόνο του έδειξε τη διαφορα νοοτροπίας και επιπέδου ανάμεσα σε μια ομάδα τέταρτη στην Premier League και της πρωτοπόρου του ισπανικού πρωταθληματος. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ο Καντέ βρήκε τον εαυτό σε μια Τσέλσι του Τούχελ που μασάει σίδερα!

Η πρόκριση των μπλε του Τουχελ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν άφησε απορίες! 

Αυτή τη στιγμή και οι τρεις αγγλικές ομάδες μέσα στο Champions League μπορούν να κάνουν κουβέντα ότι μόνο η Μπάγερν είναι καλύτερή τους και αυτό πάλι θα πρέπει να αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο! 

Η όποια κουβέντα για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν είχε πάρει το πέναλτι η Ατλετικο μετά από 25 λεπτά παιχνιδιού, για το οποίο απορείς πως δεν δοθηκε, θα είχε νόημα αν η ομάδα του Σιμεόνε έφερνε μέσα στο γήπεδο περισσότερη αντίσταση από αυτή την παθητική στάση που τηρησε για όλο το ματς. 

Και όταν η πρώτη φάση που κάνει σε ένα παιχνίδι που χρειάζεται δύο γκολ για να προκριθεί έρχεται στις καθυστερήσεις δεν μπορεί να ζητάει περισσότερα πράγματα.

Εκείνο όμως που ξεχώρισε σε μια βραδιά που η Τσέλσι κράτησε για εντέκατη φορά το μηδέν στην άμυνα από την ώρα που την ανέλαβε ο Τόμας Τούχελ ηταν η εμφάνιση του μακράν MVP του ματς, του Νγκολό Καντέ!

Είναι εύκολο να μεταφράσεις την εξαιρετική ικανότητα του Καντέ να εμφανίζεται παντού στο γήπεδο, στην αντοχή του και στην «ενέργειά» του. 

Το σωστό είναι πως αποκρυπτογραφώντας, στην πραγματικότητα, το τι κάνει πραγματικά ο Καντέ είναι πως διαβάζει το παιχνίδι καλύτερα από σχεδόν όλους τους άλλους. Δεν είναι «παντού» οπως απλοϊκά λένε κάποιοι... Είναι στο σωστό μέρος, σχεδόν όλη την ώρα.

Και αυτό οι πρώτοι που το ξέρουν είναι οι συμπαίκτες του στην Τσέλσι που τον εκτιμούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον σε αυτήν την ομάδα. Ο Γάλλος είναι ένας απίστευτα έξυπνος παίκτης χωρίς αμφιβολία, Η πραγματική ερώτηση ωστόσο, πρέπει να είναι αν τα δεδομένα είναι σωστά γιατί δεν δείχνουν ότι καλύπτει περισσότερο έδαφος από ό,τι οι περισσότεροι πάντα. 

Είναι πολύ απλό αυτό, δεν τρέχει τόσο πολύ όσο νομίζουν όλοι είναι όμως εκεί που βρίσκεται η μπάλα και αυτό το κάνει γιατί μπορεί και αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το παιχνίδι!

Είναι παράξενο που «σπρώχτηκε» έξω από την comfort zone του πρώτα από τον Σάρι και μετά από τον Λάμπαρντ. Το αμυντικό κομμάτι στο παιχνίδι του βοήθησε τη Λέστερ και στη συνέχεια την Τσέλσι να πάρουν πρωταθλήματα. Ποτέ δεν χρειαζόταν να προσθέσει τίποτα σε αυτό. Ποτέ δεν χρειαζόταν να τον βάλει κάποιος στη λογική ότι για να είμαι χρήσιμος στην ομάδα πρέπει και να είναι πιο μπροστά και να σκοράρει, όπως επέμεινε να κάνει ο Σάρι.

Ο Καντέ είναι εξαιρετικός σε ένα κέντρο με δυο αμυντικά χαφ. 

Το έκανε για τη Λέστερ και το κάνει σε αυτόν τον σχηματισμό και της Τσέλσι. Είναι πιο δύσκολο να τον βάλεις σε 4-3-3, δεν είναι απλα ενας ακραίος μέσος και επίσης δεν προσφέρει αρκετά επιθετικά ως οκτάρι. 

Γιατί όμως θα έπρεπε να το κάνει όταν είναι τόσο αποτελεσματικός σε αυτόν τον ρόλο, στην μετεξέλιξη εκείνου που για χρόνια λέγαμε πως είχε το όνομα του Μακελελέ; 

Ο Καντέ έφερε και πάλι το κορμί του σε μία ισορροπία και ο Τουχελ τον πιστεύει πολύ, κάτι που εξιτάρει τον Γάλλο. Με αυτόν σε τέτοια κατάσταση και γενικά με τον τρόπο που συμπεριφέρονται όλοι οι ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που ο Γερμανός τεχνικός πάτησε το πόδι του στο Στάμφορντ Μπριτζ, μην ποντάρει κάποιος κόντρα στην Τσέλσι σε αυτήν την σεζόν στο Champions League. 

Για πρώτη φορά από το 2014, η Τσέλσι δείχνει ικανή να πάει στα ημιτελικά και αν αποφύγει στην κλήρωση την Μπάγερν και την Μάντσεστερ Σίτι με οποιονδήποτε άλλο θα έχει τον πρώτο λόγο. Είναι πραγματικά απορίας άξιο και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο εύσημο μέχρι τώρα για τον Τούχελ και την παρουσία του στο Λονδίνο, πως μπορεσε να αλλάξει την νοοτροπία μίας ομάδας που ενάμιση χρόνο με τον Λάμπαρντ στον πάγκο έδειχνε πάρα πολύ σοφτ! 

Και τώρα τη βλέπεις να μασάει σίδερα!