Πανάξια η Τσέλσι στα προημιτελικά (vids)

Με όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο στο καλύτερο παιχνίδι των Χάβερτς – Βέρνερ και Ζίγιεχ, η Τσέλσι επικράτησε 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στην ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» και βρίσκεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Ζίγιεχ σκόραρε για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς των «μπλε», ο Έμερσον έκανε το 2-0 στα 30'' από την είσοδό του (!), αποβλήθηκε ο Σάβιτς στο 81' για αγκωνιά, φώναξαν για πέναλτι στο πρώτο μέρος οι Μαδριλένοι όταν το σκορ ήταν ακόμα στην ισοπαλία...  



Πανάξια η Τσέλσι στα προημιτελικά (vids)

Σε πολύ υψηλή ένταση η αναμέτρηση, με την Ατλέτικο να έχει αποφασίσει να πιέσει πολύ ψηλά εξ αρχής για να προκαλέσει άγχος και ανησυχία στα μετόπισθεν της Τσέλσι, ωστόσο, οι «μπλε» είχαν τον τρόπο ν' αντιδράσουν σε αυτή την κατάσταση. Κρατώντας τη μπάλα χαμηλά, με ωραίο passing game και παίρνοντας απόλυτα τον έλεγχο στα χαφ αλλά και κυκλοφορώντας με τους Ζίγιεχ, Χάβερτς, Βέρνερ και Κόβασιτς, οι Λονδρέζοι κατάφερναν να τα βγάλουν πέρα και να μεταφέρουν και το παιχνίδι στα καρέ του Όμπλακ.

Στο 26ο λεπτό ο Αθπιλικουέτα πήγε να κάνει τεράστια γκέλα με την πάσα προς τον Μεντί, άπλωσε το χέρι στον Καράσκο που προσπάθησε να ευνοηθεί από το κακό γύρισμα, ο φορ της Ατλέτικο έπεσε αμέσως και ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς κρίνοντας πως ο Καράσκο έπεσε αμέσως πολύ εύκολα δίχως να είναι ο λόγος της πτώσης του το κράτημα του «Άθπι». Στο 35' ήρθε το γκολ για την Τσέλσι με τρομερή συνεργασία από τον Χάβερτς που πέταξε αμέσως αριστερά από το χώρο του κέντρου για τον Βέρνερ κι αυτός «σέρβιρε» στην περιοχή της ανοργάνωτης άμυνας των Ισπανών για το πλασέ και το 1-0! Η Ατλέτικο αντέδρασε μια επίσκεψη στα καρέ του Μεντί, αλλά πάλι όλα ήταν υπό τον έλεγχο των γηπεδούχων και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα η εστία τους.

Η Τσέλσι συνέχισε με τις κινήσεις των Ζίγιεχ, Χάβερτς και Βέρνερ να δείχνει ικανή για να πετύχει κι άλλο γκολ, με τους τρεις τους να συνεχίζουν τα δικά τους και στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο κι αν ο Σιμεόνε προσπάθησε να κάνει την Ατλέτικο πιο επιθετική με τον Ερμόσο αντί του Λόντι, ο Βέρνερ στο 48' έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με πλασέ από πλάγια θέση έπειτα απο ωραία μπαλιά στο χώρο από τον σκόρερ του αγώνα. Ο Σιμεόνε έβγαλε και τον Καράσκο που ήταν κακός και τον Σουάρες που ήταν κάκιστος, με τον Ουρουγουανό να χαμογελάει ειρωνικά και να μην χαιρετάει τον προπονητή του πηγαίνοντας στον πάγκο. Η Τσέλσι συνέχισε να κάνει ό,τι ήθελε, στο 62' ο Βέρνερ από πλάγια θέση σούταρε πολύ ψηλά, με τους «ροχιμπλάνκος» να δείχνουν ανίκανοι να μπουν στο κλίμα, να βγάλουν δύναμη, ψυχραιμία και σωστές επιλογές.

Οι «μπλε» διαχειρίστηκαν άψογα το ματς, ωστόσο στο 76' ο Μεντί χρειάστηκε να επέμβει σε διαγώνιο σουτ του Φέλιξ από δεξιά σε μια σπάνεια απειλή από πλευράς Ατλέτικο προς την εστία της αγγλικής ομάδας. Όλα τελείωσαν για την Ατλέτικο στο 81' με την κόκκινη κάρτα στον Σάβιτς για αγκωνιά στον Ρούντιγκερ εκτός φάσης στην περιοχή των «μπλε». Ο αμυντικός των «ροχιμπλάνκος» την κάνει στα... μουλωχτά, αλλά το πλήρωσε.

Με τον Μεντί ν' αποκρούει ένα σουτ του Φέλιξ στο 92' διατηρώντας γι' ακόμα ένα ματς ανέπαφη την εστία του και με τον Έμερσον στο 94' να σκοράρει με διαγώνιο σουτ σε αντεπίθεση που βγήκε με τρομερή ταχύτητα από τους Λονδρέζους παρά το χρονικό σημείο, η Τσέλσι πέρασε δικαιότατα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης