Μουρίνιο: Αρνητικό ρεκόρ με... εις βάρος του πέναλτι

Κακή μέρα αποδείχθηκε η Κυριακή για τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να χάνει μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του από την Άρσεναλ, για πρώτη από τον Μικέλ Αρτέτα και να έχει παράπονα για την διαιτησία του Μάϊκλ Όλιβερ. Τι συμβαίνει με τα πέναλτι εις βάρος των ομάδων του άλλοτε special one...



Μουρίνιο: Αρνητικό ρεκόρ με... εις βάρος του πέναλτι

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος αποχώρησε από το Έμιρεϊτς ο Ζοσέ Μουρίνιο, πράγμα που έγινε φανερό και στις δηλώσεις του Πορτογάλου να αφορούν τόσο την εικόνα της αναμέτρησης, όσο και την απόφαση του διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι υπέρ της Άρσεναλ, εξαιτίας του οποίου εν τέλει ηττήθηκε η Τότεναμ.

Ξεκαθάρισε εξ’αρχής πως το αποτέλεσμα δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για αυτόν, ενώ νευρίασε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επίμαχη φάση της αναμέτρησης με το τάκλιν του Σάντσεζ στον Λακαζέτ στο 64’ λεπτό.

Κατά την άποψή του, η συζήτηση είναι περιττή λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν αναφερθεί στο πέναλτι, θα αδικήσει τα σφυρίγματα που όντως δίνονται για μαρκαρίσματα που επιφέρουν την εσχάτη των ποινών.

Αυτό μάλιστα ήταν το 7ο πέναλτι που καταλογίζεται σε βάρος της Τότεναμ την φετινή χρονιά, με τον Ούγκο Γιορίς να μην έχει αποκρούσει κανένα και τους “spurs” να μετρούν μόλις δύο νίκες στα 7 ματς που έχουν δει τον αντίπαλό τους να έχει την «χρυσή» ευκαιρία για να σκοράρει.

Με το συγκεκριμένο πέναλτι της Άρσεναλ πάντως, για πρώτη φορά ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δέχεται περισσότερα από 6 πέναλτι σε ένα πρωτάθλημα, έχοντας ηττηθεί μάλιστα 9 φορές, πράγμα που ο Πορτογάλος δεν έχει συναντήσει σε καμία άλλη σεζόν του στους πάγκους.

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα το γεγονός πως έχει δεχθεί πέναλτι από Άρσεναλ, Λέστερ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Νιουκάστλ και Σουθάμπτον, με τις 5 από τις 7 να βρίσκονται στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και την Τότεναμ να έχει κερδίσει την ομάδα του Χάζενχουτλ και του Σόλσκιερ, σκοράροντας 5 και 6 φορές αντίστοιχα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ